Slotakkoord Pioneer 4eDivisie Noord leidt tot de eerste ‘superpromotie’

 In 4eDivisie

Foto: Marcel Meinema

We hebben de finales van de 1eDivisie, 3eDivisie Noord en 3eDivisie Zuid al achter de rug.

Gisteren was het de beurt aan de 24 teams uit de Pioneer 4eDivisie Noord om hun seizoen Teamcompetities af te sluiten.
Tijdens een teamsprint bij de Rutbeek Triathlon in Enschede werden onder heerlijk zonnige omstandigheden de laatste punten verdeeld.
Na 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen, waarbij de teams er samenwerkend voor moesten zorgen dat ze zo snel mogelijk over de finish kwamen, ging de winst opnieuw naar Kijani 2 – Beesd.
Na eerdere overwinningen in Arnhem, Zeewolde, Wijdewormer en Rotterdam waren de mannen uit Beesd ook dit keer alle concurrentie te snel af.
Vijf overwinningen op rij betekent vijf punten – en de eerste plaats – in het eindklassement. Die unieke prestatie (vijf uit vijf races winnend afsluiten) is goed voor ‘superpromotie’ (het in een keer twee klassen omhoog promoveren) naar de 2eDivisie.
Superpromotie werd door de organisatie van de Teamcompetities afgelopen winter bedacht om sterke, in de 4eDivisie nieuw ingestroomde teams uit te dagen het beste uit zichzelf naar boven te halen.
Achter Kijani 2 was een felle strijd om plaats twee en drie in het eindklassement. Tri4Friends – Amsterdam pakte de tweede plaats in de dagzege en hield daarmee zicht op de tweede plaats in het eindklassement.
Directe concurrent Pikeur Makelaars / Team EBS – Borculo lag in Enschede lang op een zesde plaats, maar klom uiteindelijk toch nog op tot plaats vier in het dagklassement en verwees Tri4Friends daarmee zeer nipt naar de derde plaats overall.
Met dank aan een sterk optreden van TTvW Hof van Twente 2 – Goor (3e in de daguitslag) drong dit team de top vijf van het eindklassement binnen en promoveert het, samen met de Trivana 2 – Weesp (6e in de daguitslag, 4e in het eindklassement) naar de 3eDivisie.
We feliciteren alle teams met hun mooie prestaties en zien jullie graag terug in 2018.
Komende weken strijden de atleten uit de Schuiteman 2eDivisie Noord (Vroomshoop, 9 september), Schuiteman 2eDivisie Zuid (Spijkenisse, 9 september), Eredivisie (Almere, 10 september) en Pioneer 4eDivisie Zuid (Alphen a/d Rijn, 24 september) nog om de laatste punten in hun competitie.