Triathlon Alphen decors voor slotwedstrijd Pioneer 4eDivisie Zuid

 In 4eDivisie

Foto: Sonja Jaarsveld

Als laatste in een serie finalewedstrijden binnen de Teamcompetities Triathlon waren de teams uit de Pioneer 4eDivisie Zuid gisteren aan de beurt voor hun slotwedstrijd.
Decors: het zonnige zwem-, fiets- en loopparcours van de ‘Triathlon Alphen’.
Op het programma stond een ’teamsprint’, waarbij de vier atleten van het team hun wedstrijd gezamenlijk afleggen en de tijd van de derde atleet de eindtijd van het team bepaalt.

Wedstrijdverloop
Na 750 meter zwemmen in de Zegerplas ging het team van EDOSports 3 Maastricht aan de leiding, gevolgd door TTB 3 Bodegraven en RTC 2 Den Haag.
De mannen uit Maastricht, al het hele jaar duidelijk de sterksten in de 4eDivisie Zuid, bouwden hun voorsprong op de fiets verder uit en finishten na 1.09.56 met een kleine 3,5 minuut voorsprong op alle concurrentie als eerste.
En na vijf zeges op rij was daarmee ook de eindzege binnen.
Daarachter was het een stuk spannender. De mannen van Triotters 2 Eindhoven pakten met name dankzij een sterk looponderdeel uiteindelijk de tweede plaats en werden daarmee ook tweede in het eindklassement.
Een halve minuut daarachter was de derde plaats voor de mannen van RTC 2 Den Haag, die daarmee hun eerste podiumplaats van dit seizoen konden vieren en de vijfde plek in het eindklassement pakten.

Genoemde teams deden ook goede zaken voor het eindklassement, waarvan de top vijf promoveert naar de 3eDivisie.
Daarbij ook Team UnLtd 2 Rotterdam (vierde in de daguitslag en vierde in de einduitslag) en TC Maastricht (zesde in de daguitslag en derde in de einduitslag).

Enorme domper
Na een mooie wedstrijd en een zonnige huldiging bleek de feestvreugde voor EDOSports van korte duur.
Door het per abuis opstellen van een atleet die niet startgerechtigd bleek voor het team, kelderde het team in de daguitslag naar de laatste positie en komt het in de eindranking op de vijfde plaats terecht.
Een zeer ongelukkige afloop van deze laatste finaledag van 2017 voor de Maastrichtse mannen.
De dag- en einduitslag zijn (t.o.v. bovenstaande wedstrijdverloop) aangepast en online terug te vinden.