Gedonder bij opening seizoen voor Teamcompetities noord

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie

Foto: Sonja Jaarsveld

Moederdag in Enschede betekent tijd voor de UT Triathlon, daar waar de Teamcompetities in 2012 voor het eerst van start gingen. Na een jaar van afwezigheid op de Campus kwamen 95 teams uit de Schuiteman 2eDivisie Noord, Badmutsen.com 3eDivisie Noord en de Pioneer 4eDivisie Noord in actie bij wat voor hun de seizoensstart was. Het werd helaas geen vlekkeloze dag.

In de ochtend werd onder klamme weersomstandigheden gestart met een individuele mini triathlon. Na het zwemmen volgde een wat langere looproute naar de wisselzone dan andere jaren, omdat deze was verplaatst naar een mooi, nieuw aangelegd kunstgrasveld waar meer dan voldoende ruimte was om alle fietsen te stallen. Door deze aanpassing liep ook het loopparcours net iets anders, maar alle onderdelen liepen weer mooi centraal rondom de campus van de UT en de organisatie stond als gewoonlijk als een huis.

Onweersbuien

In de middag gingen eerst de 4eDivisie en vervolgens de 3eDivisie van start voor hun teamtriathlon. Alle teams in deze series konden gelukkig finishen voordat het onweer losbarstte. Dit had helaas tot gevolg dat de beide series 2eDivisie afgelast moesten worden. De uitslag in de ochtendserie zal in de 2eDivisie Noord gebruikt worden om de daguitslag vast te stellen. Helaas waren er dermate veel diskwalificaties in de ochtenduren, dat de uiteindelijk uitslag op zich laat wachten.

Bij de 3eDivisie werden wel het individuele ochtendprogramma en de teamsprint in het middagprogramma volledig afgewerkt. Ook werden diverse diskwalificaties genoteerd als gevolg van ogenschijnlijk te weinig gefietste en gelopen rondes. Er wordt nog gewerkt aan de uitslag en het eerste tussenklassement.

Ook in de 4eDivisie waren de uitslagen enigszins vertekend, maar gelukkig waren er niet zoveel diskwalificaties als in de 3eDivisie. Zodra ook deze uitslagen door de Wedstrijdleider van de NTB vastgesteld zijn, kunnen de klassementen opgemaakt worden. Hierover volgt bericht via de nieuwsbrief en de social kanalen van de Teamcompetities Triathlon.