Teamcompetities Triathlon: regio Noord trapt af in Enschede

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie

Na de openingswedstrijd voor de zuidelijke helft van Nederland (22 april jl. in Arnhem) is het aanstaande zondag de beurt aan de teams uit de Schuiteman 2eDivisie Noord, Badmutsen.com 3eDivisie Noord en Pioneer 4eDivisie Noord. Zij starten hun Teamcompetities Triathlon seizoen bij de UT Triathlon in Enschede.

Uniek concept

Een bijzondere triathlondag, met een uniek wedstrijdconcept staat de maar liefst 95 teams te wachten. In de ochtend leggen de vier atleten van elk team individueel een mini triathlon af. Deze bestaat uit 175 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2,3 km hardlopen. De beste drie resultaten per team tellen mee voor de teamuitslag. Deze teamuitslag bepaalt de startvolgorde van het tweede wedstrijdonderdeel.

In de middag volgt namelijk een ‘Team Time Trial’, waarbij de atleten gezamenlijk als team een 1/8 triathlon afleggen (475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5,2 km hardlopen). De derde atleet van het team die de finish passeert bepaalt de eindtijd van het team in de middagserie.

De einduitslag wordt bepaald door het optellen van de resultaten uit de ochtend- en middagserie.

Vaste waarde op kalender

De UT Triathlon is vanaf de beginjaren van de Teamcompetities als wedstrijdorganisatie betrokken geweest. In 2012 was de Eredivisie er te gast, in de vier volgende jaren (2013 – 2016) bezochten de teams uit de 1eDivisie de wedstrijd. Na een jaar afwezigheid op de wedstrijdkalender van de Teamcompetities, is het nu de beurt aan de teams uit de Schuiteman 2eDivisie, Badmutsen.com 3eDivisie en Pioneer 4eDivisie.

De strijd om de punten

Net als in Arnhem is het voor de aftrap van het seizoen lastig op voorhand voorspellingen te doen over de uitslag. Wie gaan zich mengen in de strijd om de hoogste posities? Zijn het de nieuwkomers (bij de 4eDivisie mannen en 2eDivisie vrouwen), zijn het de degradanten van seizoen 2017 (bijvoorbeeld de teams van TV Almere en Triteam Groningen), of is het de gevestigde orde die er met de punten vandoor gaat? En wat kan super-promovendus Kijani 2 in de 2eDivisie Noord?

Zondagmiddag weten we meer. We kijken uit naar een mooie triathlondag!

Vijf races op weg naar de kampioensschalen

De Teamcompetities Triathlon bestaan uit vijf races voor zowel mannenteams als vrouwenteams. De strijd in de Eredivisie gaat om de landstitel en is er één op het allerhoogste niveau. Daaronder gaan binnen een viertal niveaus ambities en teamprestaties hand in hand. De eerstvolgende is de DUIN Triathlon in Almere. Dit belooft een zeer bijzonder treffen te worden, waar alle competitieniveaus bij elkaar komen tijdens een ‘Super Sunday’ en de Eredivisie en 1eDivisie bovendien een spectaculair nieuw format (de ‘Triple Mix’) zullen racen. De volledige wedstrijdkalender voor alle competitieniveaus is te vinden op de website https://www.teamcompetities.nl