De 1eDivisie maakt zich op voor Triathlon Holten

 In 1eDivisie

Foto: Renee Witteveen

Een goed gevuld triathlonweekend staat voor de deur. Eén van de wedstrijden waar onze aandacht naar uit zal gaan, is de derde manche voor de teams uit de 1eDivisie, zaterdag in Holten. In 2016 waren we er al eens eerder te gast; dit jaar starten de atleten in het middagprogramma, ná alle internationale ETU Triathlon wedstrijden (ochtend) en vóór alle age group en recreantenseries (tweede helft van de middag).

Stayersprint

Op het programma een individuele sprintafstand, waarbij stayeren (zoals altijd in de 1eDivisie) uiteraard is toegestaan. De 750 meter zwemmen vindt plaats in recreatieplas ‘De Domelaar’, waarna de atleten in één ronde van 20 km een mooie en uitdagende fietsroute voor hun kiezen krijgen. Met de Holterberg als mogelijke scherprechter. De afsluitende 5 km lopen door het centrum van Holten, met langs de kant traditiegetrouw veel publiek, vormt een mooie afsluiting van de wedstrijd.

Triteam Groningen ijzersterk aan kop

In Almere en Weert hebben de mannen van Triteam Groningen laten zien dat ze graag terugkeren naar de Eredivisie, waaruit ze vorig seizoen degradeerden. Het team staat met twee maal winst sterk aan de leiding in de tussenstand. Triade – Zwolle volgt op vier punten achterstand en een gedeelde derde plek is weggelegd voor TC Twente 2 – Enschede en Hellas 2 – Utrecht. Kijken we vervolgens nog wat verder naar beneden dan zien we een bijzonder aan elkaar gewaagd speelveld. Posities 5 en 6 delen hetzelfde aantal punten, net als posities 7 en 8 én posities 9 en 10. De vorm van de dag zal dus voor veel teams van groot belang zijn voor handhaving of verbetering van hun plek in de tussenstand. Onderin moeten Cerberus 2 – Nijmegen en Argo – Wierden vrezen voor degradatie naar de Schuiteman 2eDivisie.

Kijani 2 bij de vrouwen aan de leiding

Ook bij de vrouwen een nog ongeslagen team aan kop. Lukt het de vrouwen van Kijani 2 – Beesd om na Almere en Weert ook de wedstrijd in Holten naar hun hand te zetten? TV Rijnmond – Rotterdam volgt op drie punten en FusionTEAMnl – Den Haag en De Dolfijn 2 – Amsterdam delen de derde plek. Met ook hier zeer kleine verschillen in de top 10 is er nog veel mogelijk en zullen veel vrouwenteams gebrand zijn op een goede daguitslag.

Onderin een aantal teams in de degradatie-zone: TC Alphen a/d Rijn, Triade – Zwolle en Movementsolutions.nl / De Zijl – Leiden hebben een sterk resultaat nodig om het de concurrenten nog moeilijk te maken.

Na het zeer korte sprintwerk tijdens de Triple Mix in Almere en het langere werk op de OD in Weert, zijn wij benieuwd wat de stayersprint in Holten de vrouwen gaat brengen.

Jouw team volgen?

Wij wensen alle teams een mooie, eerlijke en sportieve wedstrijd!

De mannen starten om 13.50 uur, de vrouwen om 14.10 uur.

Meer informatie over deze wedstrijd kun je terugvinden op:

http://www.triathlonholten.nl/

Er is deze dag ook een livestream vanuit de organisatie, deze is te volgen via:

http://www.triathlonholten.nl/livestream-youtube/

https://www.facebook.com/triathlonholten

https://twitter.com/triathlonholten

Na de wedstrijd in Holten is er even een ‘zomerstop’ voor de teams uit de 1eDivisie. Wedstrijd vier volgt op 8 september in Vroomshoop, om de week erna in Nijmegen in de finale om de laatste punten te strijden.