3eDivisie Noord op bezoek in Zeewolde

 In 3eDivisie

Tri4Friends op jacht naar derde dagzege

Foto: Renee Witteveen

Zaterdag gaan we met de mannen van de Badmutsen.com3eDivisie naar de Zeewolde Endurance Triathlon. Op het programma een ‘Olympic Distance’; de langste afstand die de teams tijdens het seizoen voorgeschoteld krijgen.

De atleten starten om 9.45 uur in de Aanloophaven. Via de Pluuthaven en Eilandgracht zwemmen ze deze haven opnieuw in voor een tweede ronde. De in totaal 1500 meter zwemmen is daarmee voor het publiek goed te volgen.

De 40 km fietsen voert in twee ronden over een verkeersarme route door het gevarieerde polderlandschap van Flevoland. De afsluitende 10 km lopen (verdeeld over vier ronden) eindigt in het winkelhart van Zeewolde.

Spannende strijd verwacht

Na twee zeges in de voorgaande wedstrijden in Enschede en Almere staat Tri4Friends – Amsterdam in de tussenstand sterk aan de leiding. Het verschil met runner up Team EBS / Pikeur Makelaars – Borculo is vijf punten. Triteam Groningen 3 staat daar op de derde plaats slechts één punt achter.

Voor Tri4Friends is een derde dagzege van groot belang. Alleen dan blijft het team uitzicht houden op superpromotie naar de 1eDivisie.

Overigens staan DTC – Heerhugowaard, Rosiir / TTvW Hof van Twente 2 – Goor en Triami – Deventer op slechts een kleine achterstand van de top 3.

De teams van De Dolfijn 4 – Amsterdam, ZSC Oceanus 2 – Aalsmeer en TC Twente 3 – Enschede staan op dit moment onderaan en zullen er alles aan willen doen om degradatie naar de Pioneer 4eDivisie te voorkomen.

Gezien het langere wedstrijdformat (OD), met mogelijke andere specialisten aan boord binnen de teams, mogen we op verrassingen rekenen.

Na de wedstrijd in Zeewolde gaan de atleten van de Badmutsen.com 3eDivisie naar Klazienaveen op 15 juli. De finale is op 16 september in Nijmegen.

Wij wensen alle teams een mooie, spannende en eerlijke wedstrijd!