Derde wedstrijd Pioneer 4eDivisie Noord van start in Groningen

 In 4eDivisie

Foto: Renee Tijdink

De Runnersworld Speedman Triathlon Groningen is zondag het toneel voor de derde wedstrijd van het seizoen voor de mannen van de Pioneer 4eDivisie Noord.

Bij deze wedstrijdorganisatie konden we in zeven jaar Teamcompetities Triathlon al zes maal terecht; met de 4eDivisie is het de eerste keer dat we naar Groningen afreizen.

De mannen uit de regio noord maken zich op voor een wedstrijd over de olympische afstand en starten om 14.00 uur met drie ronden van 500 meter zwemmen in het Zilvermeer. Vervolgens worden twee ronden van 20 km gefietst en vier ronden van 2,5 km gelopen.  De wedstrijd is ‘non – stayer’; atleten zijn volledig aangewezen op hun eigen krachten tijdens het fietsonderdeel. Na het kortere werk in Enschede en Almere zou deze langere afstand wel eens voor een verrassende uitslag kunnen zorgen.

In de tussenstand staan de atleten van Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team uit Doorn na winst in zowel Enschede als Almere sterk bovenaan.  Gevolgd door Hellas 5 – Utrecht, wat in voorgaande wedstrijden twee keer tweede was. Dan volgt Van der Voort Groep / Team Oude Veer – Breezand, dat al twee keer derde werd. Triteam Groningen 4 werd al twee keer vierde en ook de teams daaronder presteren zeer constant. Een mogelijk verrassende uitslag kan de top 9 van het klassement volledig op z’n kop gooien.

Ook een spannende strijd om positie 15. Maar liefst zes teams staan binnen drie punten van elkaar voor deze belangrijke plek, die deelname aan de competitie in 2019 garandeert.

Voor UHTT staat met de dagzege ook nog de mogelijkheid op superpromotie naar de Schuiteman 2eDivisie op het spel. Dat kan alleen als de mannen uit Doorn ook de wedstrijd in Groningen weten te winnen.

Wij wensen alle teams een heel mooie, eerlijke en spannende wedstrijd in het noorden van het land.