Eredivisie Triathlon voor tweede manche in Amsterdam Nieuw-West

 In Eredivisie

Foto: Sonja Jaarsveld

Triathlon Amsterdam Nieuw-West is zondag gastheer voor de tweede manche van de Eredivisie Triathlon. Het is alweer voor het zesde jaar op rij dat de triatleten uit de Eredivisie neerstrijken in stadsdeel Nieuw-West.

Twee weken na het Triple Mix spektakel in Almere wordt in Amsterdam in een individuele sprint (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen) gestreden om de overwinning en de bijbehorende belangrijke punten in de Eredivisie. Een traditioneel format dus, maar verrassingen zijn niet uitgesloten. De Eredivisiewedstrijd valt samen met ETU Cup-race in Weert en een aantal teams kan dan ook niet over hun sterkste atleten beschikken.

Na één wedstrijd zijn de onderlinge verschillen in de tussenstand nog klein. Ferro Mosae gaat na Almere aan de leiding bij de vrouwen. Het team uit Maastricht moet het in Amsterdam zonder Rani Škrabanja doen, maar kan wel beschikken over de kersverse Nederlands kampioene op de sprint afstand: Sarissa de Vries. Hellas – Utrecht neemt de tweede plaats in en dit team krijgt in Amsterdam versterking van Els Visser, zondag tweede op het NK halve triathlon in Nieuwkoop. TVA Almere, nummer drie op de ranglijst, staat net als in Almere met vier jonge atletes aan de start: Romy Spoelder, Silke de Wolde, Joyce Caro en Maaike Telkamp.

Rogelli / Trimates uit Utrecht voert het klassement aan bij de mannen. Zij missen zondag Pim Venderbosch die in Almere wel van de partij was. Squadra – Eindhoven volgt op de tweede plaats, maar zij missen Marco van der Stel, die aan de start staat van de World Triathlon Series-wedstrijd in Leeds. TriCan – Arnhem moet het doen zonder Donald Hillebregt die net als Venderbosch in Weert in actie komt. Het drietal teams wordt op de voet gevolgd door Kijani – Beesd, TC Twente – Enschede en TTW – Weesp; ploegen die ongetwijfeld zondag een gooi naar een podiumplaats willen doen.

Starttijden:

Eredivisie vrouwen: 14.00 uur | Eredivisie mannen: 15:45 uur.

http://www.triathlonnieuwwest.nl/eredivisie-sprint/