Helft van alle teams uit Teamcompetities Triathlon van start in Weert

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie

Foto: Cornelis Scheltinga

Komend weekend staat de Stadstriathlon Weert op de kalender. Een wedstrijd met een zeer divers programma, verspreid over drie wedstrijddagen (vrijdag, zaterdag en zondag). Naast Ironkids, open startseries voor recreanten, ouder-kind wedstrijden en natuurlijk de ETU Cups, gaan verspreid over de zaterdag en zondag ook 139 teams uit de Teamcompetities Triathlon van start.

Zaterdag: ‘Stayer – OD’ en ‘Non-stayer Sprint’

Zaterdag 9 juni starten de vrouwen en mannen uit de 1eDivisie voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Na het sprint-spektakel van de Triple Mix met zeer korte afstanden in Almere (27 mei jl.) staat er nu een Olympische Afstand op het menu. Een discipline waar mogelijk andere atleten voorin om de punten zullen strijden. Binnen 1500 meter zwemmen, 38 km fietsen en 10 km hardlopen worden de kaarten geschud. Onderling stayeren is – zoals altijd in de 1eDivisie – toegestaan.

Zal het de mannen van Triteam Groningen lukken hun koppositie te behouden en Triade – Zwolle en TC Twente 2 – Enschede voor te blijven? De onderlinge verschillen zijn na één wedstrijd nog zeer klein, dus grote verschuivingen mogelijk. Bij de vrouwen voert Kijani 2 – Beesd de ranglijst aan, op de voet gevolgd door TVS’90 – Spijkenisse en TV Rijnmond – Rotterdam.

Na de 1eDivisie wedstrijden (9.00 uur starten de mannen, 9.55 uur starten de vrouwen) is het de beurt aan de Badmutsen.com 3eDivisie (11.25 uur) en Pioneer 4eDivisie (13.20 uur). Een non-stayer sprintwedstrijd staat deze atleten tijdens hun derde wedstrijd dit seizoen te wachten: 750 meter zwemmen, 18 km fietsen en 5 km hardlopen.

Superpromotie

In de 3eDivisie Zuid gaat TC Maastricht nog ongeslagen aan de leiding. De mannen hebben daarmee nog zicht op ‘superpromotie’ naar de 1eDivisie, mits ze ook de wedstrijd in Weert winnend afsluiten. Ongetwijfeld willen andere teams daar een stokje voor steken. De onderlinge verschillen tussen teams zijn zowel boven- als onderin het klassement erg klein. Veel ruimte voor spannende strijd!

Garantie op deelname in 2019

De onderlinge verschillen in de 4eDivisie Zuid zijn zo mogelijk nog kleiner. TV Dordrecht 2 en TC Maastricht 2 staan samen bovenaan de ranking, op de voet gevolgd door Sportclub Kwiek – Rotterdam en De Bollenstreek 2 – Noordwijkerhout. En ook FusionTEAMnl 2 – Den Haag ruikt een top 3 positie. Midden in het klassement is ook een spannende strijd gaande om een ‘top 15 – plaats’ veilig te stellen. Hiermee heeft een team namelijk direct de garantie ook in 2019 binnen de Teamcompetities mee te kunnen doen.

Zondag: ‘Non – stayer Sprint’

Zondag 10 juni is het dan de beurt aan de teams uit de Schuiteman 2eDivisie Zuid. Ook voor deze atleten een non-stayer sprint en tevens de derde wedstrijd van het seizoen. De vrouwen starten om 10.00 uur, de mannen om 10.35 uur. Liefhebbers kunnen na afloop blijven hangen voor de ETU Cup wedstrijden (vrouwen 12.30 uur, mannen 15.30 uur).

Bij de vrouwen liggen TV Weert, EDO Sports – Maastricht, FusionTEAMnl 2 – Den Haag en TC Maastricht zeer dicht bij elkaar. Bij de mannen zijn het TVS ’90 – Spijkenisse, Movementsolutions.nl / De Zijl – Leiden en RTC – Den Haag die de podiumplekken verdedigen. De af te leggen afstanden zijn bijna gelijk aan de wedstrijd in Almere. Het verschil met die wedstrijd zit hem in het feit dat atleten onderling niet mogen stayeren tijdens het fietsonderdeel. Mogelijk zorgt dat voor verrassingen.

We wensen alle 139 teams alvast een heel mooie, sportieve wedstrijd!

Alle wedstrijdinformatie is te vinden op https://stadstriathlonweert.nl/