Hellas 4 – Utrecht de sterkste in Zeewolde

 In 3eDivisie

Foto: Renee Witteveen

Afgelopen zaterdag klonk om 9.45 uur het startschot voor de olympische afstand voor de teams uit de Badmutsen.com 3eDivisie Noord. Plaats van handeling: de Zeewolde Endurance Triathlon. De organisatie maakte werk van een mooie ontvangst op de finishlijn; alle atleten werden enthousiast met een high five onthaalt.

AV Impala 2 – Drachten en Triteam Groningen 3 openen de wedstrijd sterk door beide met drie man in de top 10 de 1500 meter zwemmen af te ronden. Tijdens de 40 km fietsen rukken de mannen van Team EBS / Pikeur Makelaars – Borculo en Hellas 4 – Utrecht op naar voren. Laatstgenoemd team trekt met snelle looptijden op de afsluitende 10 km de wedstrijd naar zich toe. Met drie man in de top 10 bevestigen de mannen uit Utrecht (na een tweede plaats in Almere) hun klasse. Team EBS heeft een stijgende lijn te pakken; na een vierde plaats in Enschede en een derde plaats in Almere, pakken de mannen nu het zilver.

Een sterk optreden van Marcel ten Hove en Koen Vossers (individueel respectievelijk eerste en tweede) helpt Rosiir / TTvW Hof van Twente 2 – Goor aan de derde plek in de dagzege.

In de tussenstand is er verandering opgetreden: Tri4Friends – Amsterdam verliest met een 9e plek in het dagklassement de koppositie (en de kans op superpromotie) en moet deze afstaan aan Team EBS, de nieuwe leiders in het klassement. Triteam Groningen 3 behoudt de derde positie, op slechts één punt gevolgd door TTvW Hof van Twente 2.

Onderin moeten TC Twente 3 – Enschede, HPC – Heemstede en ZSC Oceanus 2 -Aalsmeer vrezen voor degradatie naar de Pioneer 4eDivisie.

Voldoende ingredienten voor een mooie strijd in de volgende wedstrijd. Deze is op 14 juli in Klazienaveen, waar een individuele sprintafstand op het programma staat.

Volledige daguitslag en tussenstand is terug te vinden op https://teamcompetities.nl/3edivisie-triathlon/uitslagen/