Triathlon Nuenen ontvangt zuidelijke takken Schuiteman 2eDivisie en Pioneer 4eDivisie

 In 4eDivisie, 2eDivisie

Foto: Renee Witteveen

Naast de wedstrijd voor de teams uit de 1eDivisie in Holten staat er dit weekend nóg een Teamcompetities wedstrijd op de rol. De prettige kennismaking tussen Triathlon Nuenen en de Teamcompetities vorig jaar vroeg om herhaling. Zondag ontvangt de organisatie de in totaal ruim 75 teams uit de Schuiteman 2eDivisie en Pioneer 4eDivisie Zuid.

Kwartafstand

De wedstrijd vindt plaats in en rondom het LACO Strandbad Nuenen en het compacte zwem-, fiets- en loopparcours zijn heel toegankelijk en overzichtelijk voor toeschouwers. De vierde wedstrijd van het seizoen is de langste; atleten strijden tijdens een individuele kwart-triathlon om de punten. Na 1000 meter (twee ronden) zwemmen in het strandbad, voert het fietsonderdeel van 36 km via een klein aanloopstuk en vier ronden heen en weer over de Geldropsedijk en Europalaan. Atleten die sterk zijn in 180 graden keerpunten kúnnen zondag op het fietsparcours wellicht het verschil maken. Een aanlooproute én vier heen en weer ronden zijn ingrediënten om van de afsluitende 10 km hardlopen een echte strijd te maken. Met hulp van de MyLaps en de speakers lukte het vorig jaar om live virtuele team tussenstanden aan de atleten door te geven.

Schuiteman 2eDivisie mannen: pakt TVS’ 90 opnieuw de winst?

In de laatste twee wedstrijden (Almere en Weert) pakte TVS’ 90 – Spijkenisse de winst, beide keren gevolgd door RTC – Den Haag. Genoemde teams gaan ook in de tussenstand aan de leiding, op de derde plaats gevolgd door Movementsolutions.nl / De Zijl – Leiden. Binnen de top 7 zijn de verschillen nog relatief klein; mogelijk dat het langere werk in Nuenen voor verschuivingen kan zorgen.

Onderaan in de lijst staan DSZ Wave – Delft, Trican 2 – Arnhem, TOGA – Oud Gastel en TC Alphen a/d Rijn; deze teams zullen in Nuenen hun uiterste best moeten doen om degradatie naar de Badmutsen.com 3eDivisie te voorkomen.

2eDivisie vrouwen: spannende strijd verwacht

Bij de vrouwen hebben we een top vier die heel dicht bij elkaar ligt. Aan de leiding gaat EDO Sports met zeven punten, gevolgd door TV Weert met acht punten, TC Maastricht met negen punten en FusionTEAMnl uit Den Haag met tien punten. Gaat de wedstrijd in Nuenen een duidelijke koploper geven of zal de finale in Nijmegen beslissend zijn?

Vraag is welke van deze teams in Nuenen aan het langste eind zal trekken. En wellicht komen er nog verrassingen van andere teams uit de top 10.

Pioneer 4eDivisie: houdt TC Maastricht 2 haar koppositie vast?

Foto: Renee Witteveen

TC Maastricht 2 gaat door een 2e, 4e en 1e plaats in voorgaande wedstrijden aan de leiding in de 4eDivisie. Op korte achterstand gevolgd door Sportclub Kwiek – Rotterdam, dat na een 7e plaats in Arnhem zowel in Almere (1e) als Weert (2e) op het podium stond. Lukt de Rotterdammers dat opnieuw, dan zullen ze de mannen van de Bollenstreek 2- Noordwijkerhout (nu derde) achter zich houden. Binnen de top zes zijn de verschillen klein; de vorm van de dag kan voor grote veranderingen zorgen. Ook nog altijd spannend: de strijd om positie 15. Deze plek geeft garantie op deelname aan de competitie in 2019 en met kleine onderlinge verschillen is ook hier nog heel veel mogelijk.

Na de wedstrijd in Nuenen breekt voor genoemde divisies een ‘zomerstop’ aan.

Tijdens de afsluitende finalewedstrijd in Nijmegen op 16 september zullen de kaarten definitief worden geschud.

Voor nu wensen we alle atleten een heel mooie, eerlijke en sportieve wedstrijd toe in Brabant!