UHTT – Doorn ook in Groningen oppermachtig

 In 4eDivisie

Foto: Renee Witteveen

Afgelopen zondag streden de 26 teams uit de Pioneer 4eDivisie noord in een wedstrijd over de Olympische afstand in Groningen. Het was de derde van vijf wedstrijden die de mannen dit seizoen in teamverband doen. Inzet: de dagzege, superpromotie, een podiumplek in het eindklassement én handhaving in de competitie. Kortom, voor alle teams genoeg om voor te strijden.

De omstandigheden rondom sportcentrum Kardinge waren pittig. Een straffe wind zorgde met name tijdens het fietsonderdeel voor de nodige weerstand. Tijdens het looponderdeel kregen atleten vier maal de Kardingerbult voor hun kiezen; een kuitenbijter in het verder vlakke parcours.

ASU’11 – 2 uit Amsterdam en Balk Rijwielen / TV Haarlemmermeer 2 startten de wedstrijd sterk door beide na 1500 meter zwemmen met twee man in de top 7 het water uit te komen.

Tijdens de 40 km fietsen en 10 km hardlopen die volgen, stellen de in de tussenstand hoog genoteerde teams echter orde op zaken.

Met positie 1, 4, 9 in de individuele uitslag stellen Marco Glastra, Bart in ’t Velt en Jorrit Thiele de dagzege veilig en is het Utrechtse Heuvelrug Team uit Doorn opnieuw een flinke maat te groot voor de concurrentie. Door deze derde zege op rij blijft ook superpromotie naar de Schuiteman 2eDivisie nog altijd mogelijk.

Verrassend is het resultaat van AV Impala 2 uit Drachten dat, na een 7e en 8e plaats in respectievelijk Enschede en Almere, door sterk optreden van Sander van Kammen, Rudi Bissels en Bennie Hoeksma de tweede plaats in het dagklassement pakt.

Plek drie wordt opgeëist door Hellas 5 – Utrecht, wat daarmee Van der Voort groep / Team Oude Veer uit Breezand (ondanks het sterke optreden van Rene Hoep en Joep Biersteker) net voor blijft.

Van Eden Groep – Triathlon Team Holten 2 en Man / Triteam Chalet Beyond 2 uit Amersfoort pakken met een 7e en 8e plaats belangrijke punten voor handhaving in de competitie.

Rondom de daarvoor belangrijke plek 15 in de tussenstand blijft het spannend met veel teams die op slechts enkele punten van elkaar staan.

Leiders in het klassement blijven de mannen van UHTT, gevolgd door Hellas 5 en Team Oude Veer.

De volgende wedstrijd voor de Pioneer 4eDivisie Noord is op 14 juli in Klazienaveen.

Alle uitslagen van Groningen en de tussenstand van de competitie vind je op https://teamcompetities.nl/4edivisie-triathlon/uitslagen/