Een vol weekend Teamcompetities in Weert

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie

Net als eerdere jaren was de Teamcompetities Triathlon te gast bij de Stadstriathlon in Weert. Zowel zaterdag als zondag werden de teams weggestart vanaf ‘het Blauwe meertje’. Dit meertje doet zijn naam eer aan, want velen hadden het gevoel in de Caraïben te zijn. Het water was mooi blauw en de watertemperatuur warm; wat betekende dat er zonder wetsuit gezwommen moest worden. Het fietsparcours staat er om bekend snel te zijn en het looponderdeel is een prachtige ronde door het centrum van Weert.

1eDivisie: Olympic Distance

Foto: Renee Witteveen

De mannen en vrouwen van de 1eDivisie waren zaterdag in Weert voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Na de spannende Triple Mix in Almere stond hier een ‘gewone’ OD op het programma. Wat niet betekende dat de atleten het rustig aan deden; er werd flink gestreden om een podiumplek.

Bij de mannen kwamen Rutger Duursma van Triteam Groningen, Joran Driesen van Ferro Mossae – Maastricht en Tjardo Visser van TVA uit Almere als eerste individuen over de finish en pakten daarmee belangrijke punten voor hun team. Triteam Groningen pakte de winst omdat naast Rutger ook Niels Grote Beverborg, Erik Schroder en Jacob Veenstra bij de eerste 15 over de finish kwamen en de mannen daarmee het laagste plaatscijfer neerzette. Op plek twee mocht de Dolfijn 2 uit Amsterdam plaats nemen. Triathlon Soest legde, zelf verbaasd door hun prestatie, beslag op de derde plek.

In de tussenstand gaat Triteam Groningen na winst in Almere én Weert ongeslagen aan de leiding. Gevolgd door Triade – Zwolle, wat in Weert de vierde plaats pakte. TC Twente 2 – Enschede volgt op de derde plaats, op de voet gevolgd door Hellas 2 – Utrecht.

Foto: Renee Witteveen

De vrouwen legden ook de afstand van 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen af bij de Stadstriathlon. Hier waren het Amber Hulleman van FusionTEAMnl uit Den Haag, Trudy Veensta van Kijani 2 – Beesd en Marleen van den Broek van de Dolfijn 2 – Amsterdam als eersten over de finish.

De podiumplaatsen voor teams waren voor Kijani 2, TV Rijnmond – Rotterdam en De Dolfijn 2.

Ook hier een ongeslagen koploper in de tussenstand: Kijani 2 won zowel in Almere als Weert en voert de ranglijst aan. TV Rijnmond staat stevig op de tweede plaats, gevolgd door FusionTEAMnl uit Den Haag en (met een zeer klein onderling verschil) De Dolfijn 2.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://teamcompetities.nl/1edivisie-triathlon/uitslagen/

We kijken nu al uit naar de derde wedstrijd van de 1eDivisie die plaats zal vinden op 30 juni in Holten.

Schuiteman 2eDivisie: Sprint (non stayer)

Foto: Renee Witteveen

Voor de atleten van de 2eDivisie zuid was het al hun derde wedstrijd. Na eerdere wedstrijden in Arnhem en Almere stond hier een non stayer sprintafstand op het menu.

De vrouwen mochten in Weert 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen en Sandra Smeets van TV Weert was voor het thuispubliek degene die als eerste over de finish kwam. Met haar team kwam zij uiteindelijk op de derde plek terecht. TV Weert moest TC Maastricht op een tweede plaats voor zich laten. EDO Sports, eveneens uit Maastricht, bleef iedereen voor met het laagste plaatscijfer en pakte de dagzege.

Laatstgenoemde team staat ook bovenaan in de tussenstand, gevolgd door TV Weert, TC Maastricht en FusionTEAMnl 2 – Den Haag. Met onderling steeds slechts één punt verschil is in de volgende wedstrijd (1 juli, Nuenen) spanning gegarandeerd.

Leo Godde van TV Hoekse Waard – Oud-Beijerland was bij de mannen de eerste finisher, een minuut voordat Frank van der Burgt van EDO Sports over de finish kwam.

Met drie man in de top zes pakte TVS ’90 uit Spijkenisse (net als bij de vorige wedstrijd in Almere) de dagzege bij de teams. Zij lieten RTC uit Den Haag (na een sterke tweede plaats in Almere ook voor deze mannen opnieuw een podiumplek) en TV Dordrecht achter zich.

In de tussenstand voeren RTC en TVS’90 de ranking aan, gevolgd door Movementsolutions.nl/ De Zijl uit Leiden, dat na een 2e en 3e plaats bij eerdere wedstrijden in Weert genoegen moest nemen met plek 7.

Alle uitslagen zijn te vinden op https://teamcompetities.nl/2edivisie-triathlon/uitslagen/

Triathlon Nuenen is voor de Schuiteman 2eDivisie Zuid op zondag 1 juli de volgende stop.

Badmutsen.com 3eDivisie: Sprint (non stayer)

Foto: Renee Witteveen

Ook in Weert aanwezig was de badmutsen.com 3eDivisie Zuid, met ook daar een sprint op het programma. TC Maastricht was hier de winnaar en dat kwam mede doordat Filippo Colucci en Berry Moonen op de plekken 1 en 3 binnen kwamen.

Bij TTB 2 uit Bodegraven kwamen de mannen iets meer verdeeld over de finish; het aantal punten was nog steeds goed om op de tweede plek van het podium plaats te mogen nemen. De derde plaats werd vergeven aan de Triotters uit Eindhoven. Na een 11e plaats in Arnhem en een 6e plaats in Almere lijken deze mannen de weg omhoog in te slaan.

In de tussenstand staat TC Maastricht na drie wedstrijden ongeslagen aan de leiding. Een unieke prestatie; geen enkel ander team heeft dit vooralsnog gepresteerd. De mannen houden hiermee uitzicht op superpromotie naar de 1eDivisie, mits ze ook de volgende wedstrijden in Utrecht (8 juli) en Nijmegen (16 sept) weten te winnen.

TTB 2 – Bodgraven en TZC Vahalis 2 uit Tiel maken de voorlopige top 3 compleet.

Alle uitslagen zijn te vinden op https://teamcompetities.nl/3edivisie-triathlon/uitslagen/

Pioneer 4eDivisie: Sprint (non stayer)

Foto: Renee Witteveen

De mannen van de Pioneer 4eDivisie Zuid waren ook in Weert aanwezig om te proberen hun snelste tijd neer te zetten op een individuele sprint.

Bob Glaudemans van TC Maastricht 2, Koen Vogel van Sportclub Kwiek uit Rotterdam en Ivo Dahlmans van EDO Sports 4 kwamen in deze volgorde over de finish in het centrum van Weert.

Met dank aan goede prestaties van hun teamgenoten zagen deze mannen hun team dezelfde positie in het dagklassement veiligstellen.

EDO Sports 4 klimt hiermee, na een tegenvallende 13e plaats in Almere, naar de 6e plaats in de tussenstand. Binnen die top 6 (aangevoerd door TC Maastricht 2, Sportclub Kwiek en De Bollenstreek 2 – Noordwijkerhout) zijn de onderlinge verschillen klein. Ook TV Dordrecht 2 en FusionTEAMnl 2 – Den Haag (momenteel nummer 4 en 5) zullen ze de komende wedstrijden vermoedelijk in de strijd om de podiumplaatsen blijven mengen.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://teamcompetities.nl/4edivisie-triathlon/uitslagen/

De volgende wedstrijd van de Pioneer 4eDivisie Zuid is op 1 juli in Nuenen.