Geslaagde wedstrijden in Nuenen

 In 4eDivisie, 2eDivisie

We blikten al terug op een warme wedstrijd met de 1eDivisie in Holten. Een dag later, zondag 1 juli, stonden de teams uit de Pioneer 4eDivisie Zuid en Schuiteman 2eDivisie Zuid aan de start in een minstens zo zonovergoten Nuenen, voor hun vierde wedstrijd van het seizoen. Op het menu een individuele kwart triathlon (1000 m – 40 km – 10 km).

4eDivisie Zuid: een Maastrichts feestje

Foto: Tim Buitenhuis

Bij de mannen van de 4eDivisie ging de individuele winst naar Joep Staps van EDO Sports 4 – Maastricht. Zijn teamgenoten Ivo Dahlmans en Edo Bogman finishten ook in de top 9 en daarmee werd de dagzege met overmacht veilig gesteld. Als tweede kwam Bob Glaudemans van TC Maastricht 2 over de streep en ook zíjn teamgenoten presteerden prima, waardoor de Limburgers hun concurrent Sportclub Kwiek uit Rotterdam nét voor bleven.

De Rotterdammers pakten alweer hun derde podiumplaats van dit seizoen en staan stevig op de tweede plaats in de tussenstand. Onveranderd gevolgd door De Bollenstreek 2 – Noordwijkerhout, dat vierde werd in Nuenen en nog net voldoende punten overhoudt om EDO Sports 4 in het klassement voor te blijven. Leider in de tussenstand nog altijd TC Maastricht 2.

Een opvallend sterk resultaat van nieuwkomer CAV Energie – Barendrecht (Jaimy Voogt pakte individueel de derde plek) maakt dat dit team ineens weer mee doet in de strijd om de zo belangrijke 15e plek, die direct recht geeft op deelname in 2019.

Met alleen nog de finalewedstrijd in Nijmegen voor de boeg, is spanning en spektakel daar nú al gegarandeerd! Alle uitslagen en tussenstanden vind je hier: https://teamcompetities.nl/4edivisie-triathlon/uitslagen/

2eDivisie Zuid: verrassende dubbelslag NSTV Trion

Foto: Renee Tijdink

In de tussenstand stonden ze 5e (vrouwen) en 16e (mannen): de teams van het Nijmeegse NSTV Trion. Tot verbazing van vriend en concurrentie pakten zowel de mannen als vrouwen in Nuenen de dagzege.

Bij de mannen lukte dat door sterke optredens van Hidde Bekhuis (1e), Luc Verhamme (2e) en Thomas Hounjet (11e). Bij de vrouwen gaven Marleen Meij (1e), Geke Kloosterziel (4e) en Ellen Houweling (7e) de concurrentie het nakijken.

Minstens zo verrassend: het zilver in een (bijna) thuiswedstrijd voor de vrouwen van de Triotters – Eindhoven. Gevolgd door het hele seizoen al sterke EDO Sports – Maastricht, dat met dank aan deze derde plek nog altijd aan de leiding gaat in de tussenstand.

Drie punten daarachter volgt TC Maastricht, dat in Nuenen vierde werd en daarmee één positie is gestegen, ten koste van TV Weert. De vrouwen uit Weert zijn met een minimaal verschil ook nog gepasseerd door FusionTEAMnl 2 – Den Haag, dat nu op de derde plek staat. De verschillen in de top vijf zijn zeer klein!

Achter NSTV Trion pakte Movementsolutions.nl / De Zijl – Leiden als team het zilver. Ondanks uiteenlopende zwem-, wissel-, fiets- en looptijden, presteerden de mannen het om als 7e, 8e en 9e opeenvolgend over de finish te komen. TVS’90 – Spijkenisse pakte in Nuenen voor de vierde keer op rij een podiumplaats. Na een derde plek in Arnhem en winst in Almere en Weert, stonden de mannen dit keer weer op nummer drie.

In de tussenstand blijft TVS ’90 stevig aan de leiding staan. Op vijf punten achterstand gevolgd door RTC – Den Haag, dat met een vierde plaats in Nuenen haar promotie-ambities opnieuw liet zien. De Zijl volgt op de derde plek, met slechts twee punten achterstand.

Ook voor de teams uit de 2eDivisie geldt dat de finalewedstrijd op 16 september in Nijmegen de eerstvolgende – en meteen de laatste – wedstrijd is. Er is nog heel veel mogelijk; in alle lagen van het klassement. Dat wordt een mooie zomer doortrainen!

Alle uitslagen en tussenstanden vind je hier: https://teamcompetities.nl/2edivisie-triathlon/uitslagen/