Overwinningen voor Ferro Mosae en Squadra in Klazienaveen

 In Eredivisie

Squadra – Eindhoven en Ferro Mosae – Maastricht hebben zaterdag de derde wedstrijd van de Eredivisie Triathlon in Klazienaveen op hun naam geschreven. Menno Koolhaas was goed voor de individuele overwinning in de mannenwedstrijd, Sarissa de Vries was de sterkste bij de vrouwen.

Het was de eerste keer dat de Eredivisie neerstreek in Klazienaveen. Een mooie entourage, de compacte wedstrijdsetting, een strakke organisatie en veel en vriendelijke vrijwilligers zorgden voor een geslaagd evenement in Drenthe.  

Overtuigende zege voor Squadra

Foto: Tim Buitenhuis

Renze Postma en Menno Koolhaas openden namens Squadra de wedstrijd bij de mannen en kwamen na 750 meter als eerste uit het water. Het tweetal werd op de fiets opgeslokt door een grote groep die als één geheel na 20 kilometer fietsen de wisselzone binnen kwam. Alle favorieten voor de dagwinst waren vertegenwoordigd in deze groep; de kaarten werden geschud in de afsluitende 5 kilometer lopen. Koolhaas toonde zich daar duidelijk de sterkste en kwam na ruim 58 minuten als nummer 1 over de finish, gevolgd door ploeggenoot Neal Vaerebergh op de tweede plek. Samen met de elfde plek van Finn Timmermans en de zeventiende plek van Renze Postma, goed voor de tweede zege van het seizoen voor Squadra.

Achter Squadra leek Visma / Tri Can – met Lars van der Knaap op plek vijf, Bram Koppenaal op negen, Youri Keulen op twaalf en Thomas Cremers op zestien – de tweede plaats te pakken, maar diskwalificatie van Keulen (wegens overschrijden van de middenlijn op het smalle fietsparcours) zorgde ervoor dat het team uit Arnhem naar de vijfde plek in de daguitslag zakte. Keulen tekende nog wel protest aan, maar tevergeefs. Rogelli / TriMates – Utrecht pakte zodoende de tweede plek, voor TC Twente – Enschede.

Met nog twee wedstrijden te gaan, gaat Squadra aan de leiding, op slechts één punt gevolgd door Rogelli / Trimates. Kijani – Beesd presteert dit seizoen zeer constant en staat met dank aan drie vierde plaatsen derde in de tussenstand. Het heeft daarmee een minimale voorsprong op Visma / Tri-Can dat evenveel punten, maar een iets hoger plaatscijfer heeft. Het blijft dus nog spannend in de komende wedstrijden.

Derde overwinning voor Maastrichtse vrouwen

Foto: Tim Buitenhuis

In de vrouwenwedstrijd nam Rani Škrabanja van Ferro Mosae de leiding tijdens het zwemmen. Eenmaal op de fiets sloot ploeggenote Sarissa de Vries bij haar aan. TC Twente en Kijani vormden een achtervolgend tweetal en daarachter een groep van tien vrouwen. Ondanks de inzet van de achtervolgers begon het duo uit Maastricht als eerste aan het lopen. De Vries eiste uiteindelijk de overwinning voor zich op, gevolgd door Škrabanja. Samen met de tiende plaats van Sophie van der Most – die de aansluiting tijdens het zwemmen miste, maar met een sterk fiets- en looponderdeel toch nog in de top tien eindigde – leverde dat Ferro Mosae de derde overwinning op rij op. Na drie wedstrijden gaat het team daarmee ongeslagen aan de leiding.