Rogelli / Trimates en Ferro Mosae verdedigen koppositie in Klazienaveen

 In 4eDivisie, 3eDivisie, Eredivisie

Foto: Tim Buitenhuis

Klazienaveen is zaterdag de derde stop in de Eredivisie Triathlon. In Drenthe verdedigen Rogelli / Trimates uit Utrecht en Ferro Mosae uit Maastricht hun leidende positie in het klassement.

De Teamcompetities – naast de Eredivisie komen ook de atleten uit de Badmutsen.com 3eDivisie Noord en Pioneer 4eDivisie Noord in actie – zijn voor de eerste keer te gast in Klazienaveen. De organisatie voegde speciaal daarvoor een extra dag aan hun evenement toe, dat op zondag verder gaat met een kindertriathlon en diverse recreantenseries. Op zaterdag is het fiets- en loopparkoers omgezet tot een snelle, korte ronde zodat de wedstrijd voor atleten en publiek goed te volgen is.

Spannende strijd verwacht

In Klazienaveen staat voor de Eredivisie een stayersprint (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen) op het programma. Bij de mannen wordt opnieuw strijd verwacht tussen regerend landskampioen Squadra – Eindhoven en Rogelli / Trimates – Utrecht. Het jonge team uit Utrecht verraste dit seizoen met sterke optredens in Almere (eerste) en Amsterdam (tweede) en gaat momenteel aan de leiding. Squadra was de sterkste in Amsterdam en tweede in Amsterdam en heeft hetzelfde aantal punten, maar alleen een iets hoger plaatscijfer.

Squadra komt zaterdag onder andere aan het vertrek met Menno Koolhaas, maar zonder Marco van der Stel die in Hamburg meedoet aan de World Championships Series-race en het WK mixed-teamrelay. Rogelli / Trimates mist in Klazienaveen de sterke junioren Joey van ’t Verlaat en Victor Goené, beiden goed voor een bronzen medaille op het ITU Multisports World Championships Festival afgelopen week in Denemarken. Ook zijn er nog genoeg kapers op de kust voor podiumplekken; in de top zes ligt alles nog dicht bij elkaar.

Bij de vrouwen gaat Ferro Mosae uit Maastricht ongeslagen aan de leiding. Zij wonnen de Triple Mix in Almere en de sprint triathlon in Amsterdam Nieuw-West en komen zaterdag in Klazienaveen onder anderen met Sarissa de Vries en Sophie van der Most – vorig weekend winnares van de bronzen medaille op het WK duathlon voor beloften – aan de start.  Hellas – Utrecht volgt op de tweede plaats en gaat met onder anderen Jony Heerink en Els Visser de strijd aan. Kijani uit Beesd staat derde in de tussenstand.

Op weg naar (super)promotie

Foto: Renee Witteveen

De atleten uit de 3e en 4e Divisie Noord strijden aansluitend op de wedstrijden van de Eredivisie op dezelfde parkoersen, maar in een individuele non-stayer sprint triathlon, om de punten in hun vierde en voorlaatste manche van het seizoen. In de 3eDivisie gaan Team EBS / Pikeur Makelaars – Borculo aan de leiding. Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team – Doorn is tot nu toe oppermachtig in de 4e Divisie. De triatleten uit Doorn wonnen de wedstrijden in Enschede, Almere en Groningen, gaan dus nog ongeslagen aan de leiding en als ze in Klazienaveen hun zegereeks voortzetten, maken ze kans op superpromotie naar de Schuiteman 2e Divisie (waar ze alle vijf de wedstrijden voor moeten winnen).

De mannen uit de 3eDivisie starten om 16.00 uur, de 4eDivisie om 17.00 uur. Na Klazienaveen volgt alleen nog de finale in Nijmegen (16 september).

De start van de Eredivisie vrouwen is zaterdag om 13.30 uur, de Eredivisie mannen begint om 14.45 uur. De prijsuitreiking staat gepland om 16.00 uur.

Na Klazienaveen gaat de Eredivisie op 25 augustus verder tijdens het NK OD in Veenendaal.

https://teamcompetities.nl/eredivisie-triathlon/

http://www.triathlonklazienaveen.nl/teamcompetities/