Teamcompetities: Zuid en Noord samen naar Utrecht

 In 3eDivisie, 2eDivisie

Foto: Cornelis Scheltinga

Zondag treffen de Schuiteman 2eDivisie Noord en Badmutsen.com 3eDivisie Zuid elkaar in het midden van Nederland. De Triathlon Utrecht biedt ruimte aan de in totaal 70 teams uit beide divisies. De wedstrijd die plaatsvindt in en om recreatieplas ‘Strijkviertel’. Na enkele vroege recreanten startseries, trapt de 3eDivisie Zuid om 11.15 uur af met een wedstrijd over de Olympische Afstand. Om 12.50 uur duiken de mannen van de 2eDivisie Noord het water in voor een non-stayer sprint. De vrouwen volgen om 13.15 uur.

Er wordt gezwommen in het heldere water van het Strijkviertel, de fietsronde van ruim 22 km voert richting Nieuwegein en de 5 km lange loopronde ligt grotendeels in het Meentpark in de Meern.

Schuiteman 2eDivisie Noord gaat sprinten

Voor de atleten van de 2eDivisie noord is Utrecht de derde wedstrijd van het seizoen. Na een teamwedstrijd in Enschede en een stayersprint in Almere, staat zondag een individuele non-stayer sprint op het programma: 750 meter zwemmen, 22 km fietsen, 5 km lopen.

Het vrouwenteam van Wensink – Benro / TTvW Hof van Twente – Goor gaat nog ongeslagen aan de leiding en zal ongetwijfeld ook in Utrecht graag de dagzege pakken. Zij worden op de voet gevolgd door Hellas 3 – Utrecht en ook de verschillen met De Dolfijn 3 – Amsterdam  en VZC – Veenendaal zijn nog klein.

Het wedstrijdverloop zou wel eens anders kunnen zijn dan in de voorgaande twee races. Atleten zijn tijdens het fietsonderdeel dit keer immers volledig op hun eigen krachten aangewezen.

Bij de mannen heeft Rogelli / Trimates 2 – Utrecht na winst in Enschede en een derde plek in Almere de koppositie gepakt. Spanning is in Utrecht gegarandeerd, met maar liefst drie teams die op gelijke hoogte achter Trimates 2 staan. TTW 2 – Weesp, Kijani 2 – Beesd en Hellas 3 – Utrecht hebben elk slechts twee punten achterstand op de leiders. En ook Triteam Groningen 3, dat dit seizoen al eens op het podium stond, volgt op korte achterstand. Grote kans dat de top vijf na zondag op z’n kop is gezet.

Onderin zijn de verschillen ook erg klein. Een goede daguitslag is voor ‘het rechterrijtje’ van groot belang om degradatie naar de 3eDivisie te voorkomen.

Olympische afstand voor de Badmutsen.com 3eDivisie Zuid

De mannen van de 3eDivisie maken zich op hun vierde wedstrijd dit seizoen. Hen staat een olympische afstand te wachten; zij leggen op dezelfde parcoursen als de 2eDivisie het dubbel aantal ronden af.

TC Maastricht gaat nog altijd ongeslagen aan de leiding. Grote vraag is of de Limburgers na het korte werk in Arnhem, Almere en Weert ook op de langere afstand zal heersen. Concurrentie tijdens de 1500 meter zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen is te verwachten van de huidige nummers twee t/m zes: TTB 2 – Bodegraven, TZC Vahalis 2 – Tiel, Maaspoort / TGV – Brielle, ATV Venray en Triotters – Eindhoven. Verrassingen liggen op deze OD natuurlijk op de loer. De strijd om promotie naar de Schuiteman 2eDivisie ligt nog open en voor TC Maastricht is superpromotie naar de 1eDivisie nog altijd mogelijk.

Ook onderin het klassement liggen de teams nog dicht bij elkaar en telt ieder punt in het voorkomen van degradatie naar de Pioneer 4eDivisie.

Na Utrecht volgt voor de 2eDivisie en 3eDivisie een korte zomerstop. De 2eDivisie noord strijdt op 19 augustus verder in Enschede. Een kleine maand later staan zijn aan de start in Nijmegen, voor de finalewedstrijd van 2018. Voor de 3eDivisie is deze finalewedstrijd op 16 september de eerstvolgende (en meteen laatste) wedstrijd.

We wensen iedereen een mooie wedstrijd toe. Meer informatie over de wedstrijd in Utrecht vind je op https://www.triathlonutrecht.nl/.