Vierde wedstrijd Schuiteman 2eDivisie Noord in Enschede

 In 2eDivisie

Teamcompetities Triathlon na korte zomerstop weer actief

Foto: Renee Witteveen

Na een paar weken ‘zomerstop’ gaat seizoen zeven van de Teamcompetities Triathlon aanstaande zondag verder. De Rutbeek Triathlon in Enschede is het decor voor de vierde wedstrijd binnen de Schuiteman 2eDivisie Noord. De 23 mannen- en 24 vrouwenteams strijden in een wedstrijd over de Olympische Afstand om belangrijke punten, waarmee de uitgangsposities voor de afsluitende finalewedstrijd in Nijmegen (16 september) bepaald zullen worden.

Bekende plek

De Rutbeek Triathlon in Enschede was al vaker het decors voor wedstrijden binnen de Teamcompetities. Afstanden en formats varieerden er; dit keer krijgen de atleten 1500 meter zwemmen in het Rutbeek voorgeschoteld, gevolgd door 40 km fietsen (verdeeld over zes ronden) en afsluitend vier loopronden van in totaal 10 kilometer. Het is een non-stayer wedstrijd dus iedereen is tijdens het fietsen aangewezen op zijn / haar eigen krachten.

Rogelli / Trimates 2 streeft naar promotie

Bij de mannen verwachten we Rogelli / Trimates 2 – Utrecht, Kijani 2 – Beesd en Hellas 3 – Utrecht (de huidige top drie van het tussenklassement) voor in de wedstrijd. Eerstgenoemd team heeft de ambitie uitgesproken naar de 1eDivisie te willen promoveren en is er dus veel aan gelegen een goede prestatie neer te zetten. TTW 2 – Weesp, Triteam Groningen 2 en IZGS – Haarlem stonden dit seizoen al eerder op het podium en zullen ongetwijfeld op herhaling willen. Gezien de langere afstand dan in voorgaande wedstrijden (die allemaal over de sprintafstand gingen) is er veel mogelijk. Onderin moeten Balk Rijwielen / TV Haarlemmermeer en TV Argo 2 – Wierden er alles aan doen om degradatie naar de badmutsen.com 3eDivisie te voorkomen. Voor de nummer laatst Zwefilo – Langedijk, dat zondag niet start, lijkt het doek voor dit seizoen gevallen.

Twentse vrouwen op weg naar vierde zege?

Bij de vrouwen is de grote vraag of de atleten van Wensink – Benro / TTvW Hof van Twente – Goor op de langere afstand net zo superieur zijn als in de voorgaande drie wedstrijden. Het team won tot nu toe al haar wedstrijden en staat stevig bovenaan de ranglijst, op weg naar (super)promotie.

Concurrentie, en spanning om de dagzege, mag worden verwacht van Hellas 3 – Utrecht, De Dolfijn 3 – Amsterdam, De Boks – Klazienaveen en VZC – Veenendaal. Allen stonden ze dit seizoen al eens op het podium. Triteam Groningen 3 stond dat nog niet en staat desondanks door stabiele prestaties derde in de tussenstand. Zouden zij kunnen verrassen?

De mannen starten zondag om 12.30 uur. De vrouwen volgen een uur later om 13.30 uur.

Alle wedstrijdinformatie is te vinden via http://www.rutbeektriathlon.nl/

De volledige deelnemerslijsten zijn hier te vinden: mannen / vrouwen.