De 1eDivisie pakt de draad op bij Triathlon Vroomshoop

 In 1eDivisie

Waar eerder de Schuiteman 2eDivisie en de Eredivisie al gestart zijn na de zomerstop, is het aanstaande zaterdag de beurt aan de 1eDivisie.

De bijna 40 teams zijn die dag te gast bij Triathlon Vroomshoop en staan daar aan de start van hun vierde wedstrijd van het seizoen.

Om 11.30 uur bijten de mannen het spits af met de Team Time Trial’; een ploegentijdrit over over 450 meter zwemmen, 18,6 km fietsen en 5,5 kilometer lopen.

Elke 75 seconden zal er een team worden weggeschoten. Vanaf 12.15 uur zijn de vrouwenteams aan de beurt. De teams zwemmen, fietsen en lopen in formatie en strijden samenwerkend tegen de klok. De eindtijd van het derde teamlid dat over de streep komt, telt als eindtijd voor het team.

De startvolgorde is omgekeerd aan de huidige tussenstand van de competitie: het team dat momenteel als laatste geklasseerd staat, start als eerste en het team dat als hoogst geklasseerd staat, start als laatste. Op deze manier is spanning tot het einde van de wedstrijd gegarandeerd.

Mannen: wie houdt Triteam Groningen af van winst?

Bij de mannen start Cerberus 2 uit Nijmegen als eerst, gevolgd door Sanders Puzzelboeken/ Aquapoldro uit Apeldoorn, TV Weert en Argo uit Wierden. Zij zullen met elkaar alles moeten geven om degradatie naar de Schuiteman 2eDivisie te voorkomen.

Triteam Groningen gaat als laatste team van start. Zij gaan, na drie gewonnen wedstrijden, momenteel aan de leiding in de tussenstand. Triade uit Zwolle, Hellas 2 uit Utrecht en TC Twente 2 uit Enschede zullen met elkaar de strijd aan gaan om in de tussenstand de plekken twee, drie en vier te bezetten. En zullen in de daguitslag van Vroomshoop toch ook graag de zegereeks van Triteam Groningen doorbreken.

Het afwijkende format van deze Team Time Trial en alle tactiek die daar onderweg bij komt kijken, zóu wellicht voor verrassingen kunnen zorgen.

Vrouwen: kleine onderlinge verschillen, spannende strijd verwacht

Onderin de tussenstand staan Movementsolutions.nl / De Zijl uit Leiden en TC Alphen a/d Rijn. Het is deze teams helaas niet gelukt om voor zaterdag een team te vormen; zij zijn afwezig. Voor Triade uit Zwolle en ASU’11 uit Amsterdam een goede kans om hun positie in de 1eDivisie te verstevigen en degradatie naar de Schuiteman 2eDivisie te voorkomen.

De vrouwen van Kijani 2 uit Beesd zullen als laatste het zwembad van Vroomshoop in duiken; zij staan overtuigend bovenaan in het klassement. De Dolfijn 2 uit Amsterdam start ruim een minuut eerder. Kan dit team net als in Holten de winst in het dagklassement pakken en haar tweede plek verstevigen? De strijd om posities daaronder is onverminderd spannend. TV Rijmond – Rotterdam en TVA 2 – Almere staan op gelijke hoogte op plek drie en vier, gevolgd door FusionTEAMnl – Den Haag en Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro = Apeldoorn, die gelijk staan op plek 5 en 6.

We kijken uit naar een mooie wedstrijd die voor veel teams spannend zal zijn, want na zaterdag staat alleen nog de finale op 16 september in Nijmegen op het programma.