Dubbele supersprint in Nijmegen geslaagd slotstuk Teamcompetities 2018

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Algemeen

Foto: Renee Tijdink

Onder mooie omstandigheden streden zo’n 1000 triatleten gisteren in en rondom de Spiegelwaal om de laatste punten van het zevende seizoen Teamcompetities Triathlon. De finalewedstrijd in Nijmegen was een bijzondere; in vele opzichten.

Bijzondere locatie

De dag begon fris voor de atleten van de Pioneer 4eDivisie Zuid, die om 9.00 uur als eersten het water in doken voor achtereenvolgens 300 meter zwemmen – 6,7 km fietsen – 2 km hardlopen – 300 meter zwemmen – 6,7 km fietsen – 2 km hardlopen. De fotogenieke wedstrijdlocatie, met diverse bruggen en de stad Nijmegen op de achtergrond, én de steeds feller schijnende zon, zorgden voor hele mooie plaatjes.

Bijzonder format

De zogenaamde dubbele supersprint leverde het gehoopte spektakel. Hard zwemmen (in een rechte lijn van A naar B), hard fietsen (waarbij in elkaars wiel mocht worden gereden) en heel hard lopen. Daarna in een vloeiende lijn door naar de ‘shoe drop off’, waar een eerste paar loopschoenen werd achter gelaten en atleten opnieuw het water in gingen. En onderweg (met een zeer hoge hartslag) goed nadenken over, en voorbereiden op, de juiste handelingen in de wisselzone. ‘Heftig’, ‘hard’ en ‘gaaf’ waren veel gehoorde termen direct na de finish.

Bijzondere finales

Foto: Renee Tijdink

Niet eerder sloten de 1eDivisie, Schuiteman 2eDivisie, Badmutsen.com 3eDivisie en Pioneer 4eDivisie op één dag en één locatie het seizoen af. De verschillen in de tussenstanden vooraf waren  klein, en de strijd om promotie, podiumplekken, behoud en degradatie, tussen de teams was groot. De spanning was tijdens wedstrijden op vele momenten dan ook om te snijden. Genieten was het, van atleten die álles gaven in belang van het team.

Mooie winnaars

Huldigingen waren er voor de nummers 1, 2 en 3 van het dagklassement van iedere divisie. Daarnaast zijn natuurlijk ook alle eindpodia in het zonnetjes gezet. Waarbij de winnende teams de champagne goed lieten knallen!

Terugblik op jullie seizoen

Alle uitslagen (van zowel de daguitslag als eindstand) zijn te vinden op https://www.teamcompetities.nlDe komende dagen blikken we met jullie verder terug op deze mooie finaledag van 2018. Je kunt interviews verwachten met winnaars, mooie foto’s van onze fotografen en we zijn in afwachting van een mooie aftermovie.

We nodigen – en dagen – jullie uit om zelf online ook jullie terugblik (op Nijmegen en/of het gehele seizoen) te delen. Tag @Teamcompetities op Facebook en/of Twitter en we zorgen samen voor een mooi bereik.