Topteams uit de Eredivisie gaan de strijd aan met de Belgen

 In Eredivisie

Battle der Lage Landen bekroning op een mooi seizoen

Foto: Tim Buitenhuis

Morgen staat de best geklasseerde mannen- en vrouwenteams uit de Eredivisie 2018 nog één sportieve uitdaging te wachten.
In het Belgische Lille nemen Squadra – Einhoven, Rogelli / Trimates – Utrecht, VISMA / TriCan – Arnhem, TC Twente – Enschede, TTW – Weesp, Ceberus – Nijmegen en Hellas – Utrecht het op tegen de mannen uit de Belgische Teamcompetities; de T3-series.
Bij de vrouwen vertegenwoordigen Ferro Mosae – Maastricht , Kijani – Beesd, TC Twente – Enschede, TV Almere en TTW – Weesp de Nederlandse eer.

De wedstrijd is een team-relay, waarbij per team drie atleten om beurten een zeer korte triathlon afwerken. Na 300 meter zwemmen wordt 5 km gefietst en tot slot 1,5 km gelopen.
Het is voorafgaand aan deze eerste interland tussen Belgische en Nederlandse teams natuurlijk koffiedik kijken wie er met de titel ‘Kampioen der Lage Landen’ vandoor gaat.

Duidelijk is dat onze landskampioenen – Squadra (mannen) en Ferro Mosae (vrouwen) met een sterke opstelling naar Lille afreizen.
De Eindhovense ploeg mag rekenen op de inzet van Marco van der Stel, Tim van Hemel en Jonathan Wayaffe. Opvallend detail: Van Hemel en Wayaffe zijn van Belgische origine, kwamen in 2018 ook uit voor het Belgische SP&O – SIMAC en strijden zondag dus in België, tegen hun landgenoten, onder de Nederlandse vlag. Grootste concurrentie vanuit België zou kunnen komen van TRIGT – Arena, momenteel koploper in de competitie.
Verrassingen van andere Nederlandse teams lijken ook zeker mogelijk, kijkend naar de opstellingen van onze overige teams.

Sophie van der Most, Sarissa de Vries en Anna Witteveen zullen namens Ferro Mosae de titel mee naar Nederland proberen te nemen. Grootste concurrentie valt te verwachten van de vrouwen van ATRIAC, dat stevig aan de leiding gaat in de Belgische competitie.
En ook onze andere vrouwenteams zullen – gezien de sterkte van hun opstellingen – zeker een gooi naar de winst willen doen!

Meer voorbeschouwing lezen? Check hier de vooruitziende blik van de Belgen.
De volledige startlijst vind je hier.
De wedstrijd begint om 14.30 uur met de start van de eerste mannen. Om 14.36 volgen de eerste vrouwen.
Alle informatie over parcoursen, locatie en meer is hier te vinden.