Tri4Friends en TC Maastricht pakken de eindzege in de 3eDivisie, UHTT en TC Maastricht 2 in de 4eDivisie

 In 4eDivisie, 3eDivisie, Algemeen

In de Badmutsen.com 3eDivisie waren er zondag twee kampioenschapstitels te verdelen. Voor de regio Noord was de wedstrijd in Nijmegen de afsluiter van een serie races in Enschede, Almere, Zeewolde en Klazienaveen. De zuidelijke tak was eerder te gast in Arnhem, Almere, Weert en Utrecht. Ook in de Pioneer 4eDivisie waren er twee kampioenschapstitels te verdelen. Voor de regio Noord was de wedstrijd in Nijmegen de afsluiter van een serie races in Enschede, Almere, Groningen en Klazienaveen. De zuidelijke tak was eerder te gast in Arnhem, Almere, Weert en Nuenen.

 3eDivisie Noord: volop verrassingen

Voorafgaand aan de dubbele supersprint leek Team EBS / Pikeur Makelaars – Borculo de beste papieren te hebben voor de eindzege. De mannen draaiden een zeer constant seizoen en voerden de ranglijst aan. Een achtste plek in de daguitslag én een sterk optreden van andere teams gooide echter roet in het eten. Hellas 4 – Utrecht pakte haar derde zege van het seizoen, gevolgd door het verrassende De Boks 2 – Klazienaveen. Ook op de tweede plek (ex equo): Tri4Friends – Amsterdam. En dat bezorgde de Amsterdammers de eerste plaats in het algemeen klassement. Ook voor het team was dit een – aangename – verrassing. In het interview hieronder vertellen ze er meer over.

Team EBS / Pikeur Makelaars sloot het seizoen af met een tweede plek in het eindklassement (en promotie), gevolgd door Hellas 4. De mannen van Rosirr / TTvW Hof van Twente 2 – Goor eindigen op de vierde plaats en omdat Hellas 4 niet kan promoveren, kunnen ook deze mannen zich opmaken voor strijd in de Schuiteman 2eDivisie.

3eDivisie Zuid: superpromotie voor TC Maastricht

De wedstrijd in Nijmegen gaf geen veranderingen in het algemeen klassement. Waarmee niet is gezegd dat het niet spannend was. Het lukte TC Maastricht om ook de vijfde wedstrijd van het seizoen te winnen en superpromotie af te dwingen naar de 1eDivisie. Hoe mooi dat is, daarover vertellen ze hieronder zelf. (Door een technisch foutje is het beeld wat mooier dan het geluid.)

Om de concurrentie voor te blijven, hadden ook TTB 2 – Bodegraven en TZC Vahalis 2 – Tiel goede klasseringen nodig. Het zilver ging zondag naar TZC Vahalis 2 en het brons naar TTB 2 en daarmee stelden beide teams het zilver (TTB 2) en brons (TZC Vahalis 2) in het eindklassement veilig. En daarmee ook promotie naar de 2eDivisie.

4eDivisie Noord: ook UHTT pakt ‘vijf uit vijf’

Nog een team dat het zondag ‘even moest afmaken’: de mannen van UHTT – Doorn startten ongeslagen aan de dubbele supersprint en domineerden de wedstrijd van begin tot eind. Een terecht dagzege, een terechte eindzege en de felbegeerde superpromotie naar de 2eDivisie als beloning voor een mooi seizoen. Dat de mannen vol vertrouwen die 2eDivisie in gaan, blijkt in onderstaand interview.

Achter de mannen uit Doorn pakte Hellas 5 het zilver. Zowel in de daguitslag, als in het eindklassement. Van der Voort groep / team Oude Veer – Breezand moest in Nijmegen genoegen nemen met een vierde plaats. Met dank aan een stabiel seizoen werd het team wel derde in het eindklassement en promoveert het naar de 3eDivisie. ASU’11 – Amsterdam deed zeer goede zaken. De mannen werden derde in de daguitslag en stegen in het algemeen klassement naar een vierde plek. En omdat Hellas 5 niet kán promoveren, mogen de mannen uit Breezand volgend jaar een niveau hoger aan de bak.

4eDivisie Zuid: ook TC Maastricht 2 mag omhoog

De dubbele supersprint werd een prooi voor Sportclub Kwiek – Rotterdam. Het was de vierde podiumplek dit jaar, voldoende voor een tweede plek in de einduitslag en promotie naar de 3eDivisie. Een mooi seizoen voor deze nieuwkomers. Spanning was er volop in de top vijf. De Bollenstreek 2 – Noordwijkerhout pakte het zilver, wat genoeg was voor de derde plek in het algemeen klassement (en promotie). FusionTEAMnl 2 – Den Haag pakt het brons en omdat EDO Sports 4 – Maastricht op de achtste plek eindigde was het voor de Hagenezen genoeg om middels een vierde plek in het eindklassement te promoveren. De overall winst in de 4eDivisie Zuid ging echter naar TC Maastricht 2. De mannen werden vierde in Nijmegen, wat net voldoende was om de koppositie vast te houden. Hun blijdschap is duidelijk zichtbaar (en door een technische foutje iets minder goed hoorbaar) in onderstaand filmpje.