Vier winnaars in de Schuiteman 2eDivisie

 In 2eDivisie, Algemeen

Met een 2eDivisie Noord en een 2eDivisie Zuid en in beide competities zowel mannen als vrouwen waren er afgelopen zondag in Nijmegen vier kampioenen aan te wijzen in de Schuiteman 2eDivisie. Na wedstrijden in Enschede, Almere, Utrecht en opnieuw Enschede (noord) en races in Arnhem, Almere, Weert en Nuenen (zuid), werd tijdens de finale in een dubbele supersprint gestreden om de laatste punten.

2eDivisie Noord: Rogelli / Trimates 2 en Wensink – Benro / TTvW Hof van Twente

De competitie werd zowel bij de mannen als vrouwen dit jaar overtuigend gewonnen. 

Het vriendenteam Rogelli / Trimates 2 – Utrecht won voorafgaand aan de start in Nijmegen al drie maal van alle andere mannenteam. Martijn Keijsers, Cornelis Scheltinga en Merijn Ellenkamp lieten er in de dubbele supersprint opnieuw geen gras over groeien. Met een eerste, tweede en vierde plaats pakten ze de dagzege; Triteam Groningen 2 en Kijani 2 – Beesd achter zich latend. Naast de dagzege was ook de eindzege voor de mannen uit Utrecht. In onderstaand interview vertellen ze er meer over. Samen met Kijani 2 promoveert het team naar de 1eDivisie. TTW 2 – Weesp bleef dankzij een vierde plek concurrent Hellas 3 – Utrecht net voor en pakt het brons van seizoen 2018.

De overmacht bij de vrouwen was nog een stuk groter. Vol ambitie startte Wensink – Benro / TTvW Hof van Twente – Goor dit seizoen. Doel: promotie naar de 1eDivisie. Dat na vijf wedstrijden en vijf zeges (ook de wedstrijd in Nijmegen werd gewonnen) zelfs superpromotie naar de Eredivisie werd behaald, is reden voor een heel mooi feestje. In het interview hieronder vertellen ze het zelf.

Verrassingen waren er in de daguitslag, waar IZGS – Haarlem tweede werd en Hellas 3 – Utrecht derde. Voor beide teams de eerste podiumplek van het seizoen. Op gepaste achterstand pakten De Dolfijn 3 – Amsterdam en Hellas 3 het zilver en brons in de eindstand. Omdat deze teams (en ook de nummer vier Triteam Groningen 3) niet kunnen promoveren naar de 1eDivisie, valt die eer ten deel aan de vrouwen van De Boks – Klazienaveen.

2eDivisie Zuid: TVS’90 en EDOSports

Zoals al eerder dit jaar werd het goud, zilver en brons in Nijmegen bij de mannen verdeeld tussen RTC – Den Haag (eerste), TVS’90 – Spijkenisse (tweede) en Movementsolutions.nl / De Zijl – Leiden (derde)De vooraf spannende strijd om de promotieplekken naar de 1eDivisie werd daarmee beslist in het voordeel van RTC, dat met Martin Vermeer, Tom Oosterdijk en Ferdinand Oldeman de dagzege pakte en een tweede plek in het eindklassement. De derde plek bleef in handen van Movementsolutions.nl / De Zijl. Met vijf punten verschil pakte TVS’90 overtuigend de titel. Een titel (en promotie) waar ze al enkele jaren naar toewerkten. Luister hieronder wat de mannen er zelf over te vertellen hebben.

Bij de vrouwen een verrassing in de daguitslag. Laura Oudenhoven, Mieke Plaatzer en Helen Kleinveld wonnen namens RTC en zorgden – samen met de mannen – voor een dubbelslag voor de club uit Den Haag. Achter RTC gingen NSTV Trion 2 – Nijmegen en EDOSports – Maastricht er met het zilver en brons vandoor. Voor EDOSports was het genoeg om de titel mee naar huis te nemen. En volgend jaar te mogen starten in de 1eDivisie. De vrouwen vertellen hieronder hoe dit seizoen voor hen was.

In het eindklassement pakt NSTV Trion 2 het zilver (en promotie). De strijd om het brons was zeer spannend. TC Maastricht trok in Nijmegen aan het langste eind, door concurrent FusionTEAMnl 2 – Den Haag op plaatscijfer te verslaan.