Winst in 1eDivisie 2018 voor Kijani 2 en Triteam Groningen

 In 1eDivisie, Algemeen

Na een gevarieerd seizoen in de 1eDivisie, met vijf verschillende formats in vijf wedstrijden, ging de winst in het eindklassement afgelopen zondag in Nijmegen naar de vrouwen van Kijani 2 – Beesd en de mannen van Triteam Groningen. Een ‘Triple Mix’ in Almere, een ‘Olympische afstand’ in Weert, een ‘Sprint’ in Holten, een ‘Team Time Trial’ in Vroomshoop en tot slot de ‘Dubbele Supersprint’ in Nijmegen maakten het menu aan wedstrijden voor de teams uit de 1eDivisie gevarieerder dan ooit.

Vrouwen TVS ’90 winnen de dubbele supersprint

Ze wilden heel graag promoveren naar de Eredivisie, de TVS ’90 vrouwen uit Spijkenisse. Hoe groot die wens was, werd zondag duidelijk gemaakt. Kim van ’t Verlaat, Loena Bank en Sandra Vermeulen tekenden in Nijmegen voor de eerste dagzege van het team dit seizoen. De Dolfijn 2 – Amsterdam en FusionTEAMnl – Den Haag complementeerden met plek twee en drie het podium van de dag.

Kijani 2 moest genoegen nemen met de vijfde plaats. De voorsprong van de vrouwen in het algemeen klassement was echter zo groot, dat winst in de competitie zeker was. In onderstaand interview vertellen ze er meer over.

De Dolfijn 2 pakte naast zilver in Nijmegen ook het zilver in de competitie. Op de derde plek de vrouwen van FusionTEAMnl, gevolgd door TVS’90 en Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro – Apeldoorn. Zowel Kijani als De Dolfijn zijn in de Eredivisie al actief met een vrouwenteam. Promotie is daardoor niet mogelijk. Die eer – en sportieve uitdaging – is nu weggelegd voor TVS’90, FusionTEAMnl en Sanders Puzzelboeken / Aquapoldro.

Oppermachtig Triteam Groningen promoveert naar Eredivisie

Opnieuw waren de mannen uit Groningen alle concurrenten de baas. Rutger Duursma tekende voor zijn vijfde (!) zege op rij en ook als team pakte Triteam Groningen in Nijmegen de winst. Zeer verrassend in de daguitslag was de knappe prestatie van TVA – Almere. Tjardo Visser, Bas de Waal en Joost Friderichs deden het uitstekend en bezorgen het team het zilver. Dankzij dit sterke optreden, wendden de mannen meteen een vooraf nog mogelijke degradatie naar de Schuiteman 2eDivisie af. TV Weert verbaasde de concurrentie opnieuw. Net als vorige week in Vroomshoop gingen de mannen er met het brons vandoor.

Triteam Groningen keert in 2019 terug naar de competitie waar ze in 2017 uit degradeerden. Ze mogen op het hoogste podium – de Eredivisie – laten zien dat ze daar thuis horen. Het team vertelt in onderstaand interview zelf meer over hun verwachtingen.

Hellas 2 en TC Twente 2 maakten het in Nijmegen nog zeer spannend. Door een respectievelijk vierde en vijfde plek eindigden de teams overall met een gelijk puntenaantal (20 punten) op plek twee en drie. Het zilver was uiteindelijk voor Hellas 2, dat met een iets beter plaatscijfer eindigde voor TC Twente 2. Zowel Hellas 2 als TC Twente 2 hebben al een mannenteam in de Eredivisie en blijven dus ook in 2019 actief in de 1eDivisie. En dat betekende zeer goed nieuws voor de mannen van Innovative Group / VZC – Veenendaal. Na twee jaar afwezigheid keren zij in 2019 met zeer veel zin en enthousiasme terug naar de Eredivisie.