Zevende seizoen Teamcompetities Triathlon nadert ontknoping

 In Algemeen

Ruim 230 teams van start in Nijmegen

Foto: Tim Buitenhuis

Zondag 16 september is het zover: tijdens dag twee van de Triathlon024 in Nijmegen staat alles in het teken van de finalewedstrijden van de Teamcompetities 2018.

Een bijzondere dag; nooit eerder werden de finalewedstrijden van de zowel de 1eDivisie, Schuiteman 2eDivisie, Badmutsen.com 3eDivisie en Pioneer 4eDivisie op één dag georganiseerd.

Daarbij staat de kleine 1000 atleten ook nog eens een bijzonder wedstrijdformat te wachten; de zogenaamde ‘dubbele supersprint’. De onderlinge verschillen tussen teams zijn klein en de strijd om promotie, degradatie en eindtitels ongekend spannend. Spektakel gegarandeerd tijdens deze ‘Super Sunday – Finale’.

Dubbele supersprint

In en rondom de Spiegelwaal in Nijmegen staan de teams zondag voor een nieuwe uitdaging. Na 300 meter zwemmen, ruim 6,5 km fietsen en 2 km hardlopen, duiken de deelnemers direct aansluitend nogmaals het water in om 200 meter te zwemmen, 6,5 km te fietsen en 2 km te rennen.

Twee superkorte sprintwedstrijden aan elkaar geplakt. Stayeren tijdens het fietsonderdeel is toegestaan.

Iedere startserie kent een massastart, waarna de vier atleten van elk team de wedstrijd individueel zo snel mogelijk volbrengen. Net als bij andere individuele wedstrijden in de Teamcompetities is het teamresultaat een optelsom van de beste drie (van vier) atleten per team.

Het snelle, dynamische en voor velen niet eerder beoefende wedstrijdformat brengt de nodige wedstrijdspanning met zich mee. Naast pure snelheid op het zwem-, fiets- en loopparcours zal het zondag gaan om de nodige handigheid in de wisselzone. En moeten atleten ‘de kop erbij houden’ om te zorgen dat ze alle overgangen tussen de onderdelen soepel doorkomen.

Strijd om de laatste punten

In de 1eDivisie, 2eDivisie (noord en zuid), 3eDivisie (noord en zuid) en 4eDivisie (noord en zuid) verwachten we op alle fronten volop strijd.

Strijd voor de winst in de competitie, strijd voor promotie naar een hogere divisie, strijd voor superpromotie (in één keer twee divisies omhoog), strijd om behoud in de competitie, strijd voor de beste seizoenprestatie, strijd om degradatie naar een lagere divisie te voorkomen. En natuurlijk de strijd voor een plek op het podium in het dagklassement: winst in de eerste ‘dubbele supersprint’ in de historie van de Teamcompetities.

Voor UHTT – Doorn (4eDivisie noord), TC Maastricht (3eDivisie zuid), Wensink – Benro / TTvW Hof van Twente – Goor (2eDivisie noord vrouwen) en Triteam Groningen (1eDivisie mannen) kan het zondag een bijzondere dag worden. Bij winst in Nijmegen presteren zij het om dit seizoen ongeslagen af te sluiten.

Ongetwijfeld zijn er concurrenten die hier op een sportieve manier een stokje voor willen steken.

Volg jouw favorieten

De wedstrijd is zondag op verschillende manieren te volgen. Uiteraard op locatie; kijk daarvoor op deze website voor informatie over starttijden, parcoursen en parkeergelegenheid.

Via onze Facebookpagina zijn we er de hele dag live bij met behulp van een 360 graden camera in de wisselzone. En we testen in samenwerking met MyLaps een weergave van (bijna) live virtuele team-tussentijden, dat kan via de link.

Weten wie er starten? Kijk op https://www.teamcompetities.nl/uitslagen en klik op de Nijmegen-wedstrijd van de divisie die je wil zien.

Verdere vooruitblik

We nodigen (en dagen) teams uit dit bericht te delen met de eigen achterban. Aangevuld met een eigen blik vooruit op zondag. Ter inspiratie twee voorbeelden: