Welkom aan nieuwe vrouwenteams

 In Algemeen

Bomvolle 2eDivisie in 2019

Foto: Renee Witteveen

Maar liefst 17 (!) nieuwe vrouwenteams willen in 2019 graag in de competitie mee gaan doen. We hebben de afgelopen tijd diverse scenario’s met elkaar doorgenomen, waaronder het starten van een 3eDivisie voor vrouwen. We bieden graag plaats aan al het enthousiasme. Tegelijkertijd moet de organisatie werkbaar en de competitie beheersbaar blijven. De uitkomst van alle discussies is uiteindelijk dat we in 2019 eenmalig gaan werken met zeer volle 2eDivisies voor vrouwen (ongeveer 30 teams), zodat alle nieuwe teams aan boord kunnen komen. Deze winter werken we verder uit hoe de vrouwencompetitie er ná 2019 uit zal zien.

De nieuwe vrouwenteams hebben inmiddels alle informatie in huis om zich in te kunnen schrijven en hebben hier tot en met 10 november de tijd voor.

Mannenteams

Bij de mannen staan er nog meer teams te trappelen om te starten. Naast de 20 teams die afgelopen seizoen op positie 16 en lager zijn geëindigd in de 4eDivisie en allemaal opnieuw mee willen doen, hebben zich ook nog 20 nieuwe teams gemeld. We wachten nog heel even de definitieve aantal aanmeldingen van bestaande teams af en komen dan zo snel mogelijk met nieuws voor deze teams.