Nieuwe coördinator 3eDivisie

 In 3eDivisie, Algemeen

Foto: Renée Witteveen

Nadat Jaap van der Kamp dit najaar aangaf zijn taken als coördinator van de 3eDivisie neer te leggen, hebben we gelukkig snel versterking voor ons team kunnen vinden. We zijn heel blij Ramon van der Knaap welkom te kunnen heten aan boord van de organisatie van de Teamcompetities. We stellen Ramon hier graag aan jullie voor.

In mijn jeugd ben ik begonnen met wedstrijd zwemmen bij de zwemclub in Hellevoetsluis. Daarna ben ik via schoolvrienden op de middelbare school in aanraking gekomen met wielrennen en gestopt met zwemmen. Sindsdien heb ik vele fietskilometers gemaakt in trainingen, wedstrijden en prestatietochten, zoals de Dolomieten Marathon (Italië) en la Marmotte (Frankrijk). In de wintermaanden deed ik toen ook aan hardlopen om de conditie op peil te houden. In 2008 heb ik mijn eerste marathon – in Rotterdam – volbracht.

Een jong gezin, werk en veel trainen zijn geen ideale combinatie en in 2011 ben ik dan ook gestopt met het rijden van wielerwedstrijden. In de zomer van 2014 ben ik door een trainingsmaatje gevraagd om mee te doen met een team in de Teamcompetities. Met TGV Maaspoort doe ik dan ook sinds 2015 mee in de 3e divisie. Naast de triathlonwedstrijden in de 3eDivisie heb ik in 2017 meegedaan aan een halve triatlon in Oostenrijk (Walchsee) en het afgelopen jaar heb ik de hele triatlon volbracht in Friesland, de Frysman.

Naast het sporten zelf heb ik ook veel zin om mijn steentje bij te gaan dragen in de organisatie van de Teamcompetities.’

Ramon wordt het eerste aanspreekpunt voor alle teams in de 3eDivisie en is bereikbaar via ramon@teamcompetities.nl

Welkom Ramon, en heel veel plezier!