Nieuwsbrief 2019/07 – Assistent officials, stayeren en meer

 In Algemeen

Ruim 30 dagen nog, dan staan we met z’n allen in Almere! Alle informatie over de seizoensopening, met Team Time Trial en Triple Mix, komt zo snel mogelijk beschikbaar; houd al onze kanalen – en zeker ook de volgende nieuwsbrieven – in de gaten.

Geheugensteuntjes

Denken jullie aan het (laten) betalen van de factuur voor deelname aan de competitie? Uiterlijk 1 mei moet dit in orde zijn. En, denk ook aan het tijdig regelen van de juiste atletenlicenties voor jullie eerste wedstrijd in Almere. Dat voorkomt stress en/of onverwachte verrassingen in aanloop naar de start van het seizoen.

Stayeren of niet?

We krijgen regelmatig de vraag bij welke wedstrijden in de competitie er wel / niet gestayerd mag worden. Begrijpelijk, jullie willen natuurlijk wel met de juiste fietsuitrusting aan de start staan. (klik hier voor het artikel van de WGWO of de fietsuitrusting in stayertriathlons)

In de basis zijn alle Eredivisie en 1eDivisie wedstrijden stayerwedstrijden, waarbij in de Eredivisie het elite-reglement en in de 1eDivisie het age group reglement wordt gehanteerd. In de 2eDivisie en lager zijn wedstrijden in de basis non-stayer, en wordt het age group reglement gehanteerd.

Dit seizoen hebben teams ook in de lagere divisies echter ook meerdere malen hun ‘stayer-uitrusting’ nodig. In Almere DUIN wordt binnen het team gestayerd tijdens de Team Time Trial. In Weert wordt gestayerd tijdens de OD, omdat het parcours technisch onmogelijk is om een non stayer wedstrijd eerlijk te handhaven. In Rotterdam zorgt het team-relay format ervoor dat er gestayerd mag worden. De vierde en vijfde wedstrijd van het seizoen zijn voor de 2eDivisie en lager allemaal non-stayer races.

Inzet assistent-officials

In de vorige nieuwsbrief deelden we de indeling voor assistent-officials. Kijk goed waar jullie team  ingedeeld staat en zorg dat jullie deze dag een assistent voor de jury beschikbaar hebben.

Met deze ruim 260 paar extra handen, voeten en ogen die dit seizoen de jury zullen ondersteunen, dragen we met elkaar een klein steentje bij aan de (mede ook door de groei van de Teamcompetities toegenomen) druk op het officialkorps.

De WGWO verzorgt alle communicatie met jullie rondom de inzet van assistent-officials.Puntsgewijs zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • De NG (NTB gedelegeerde, jury) van de wedstrijd neemt contact op met de teamcaptain.
  • De teamcaptain regelt een assistent en informeert deze (brug tussen NG en assistent).
  • De assistent meldt zich op de wedstrijddag op afgesproken tijd bij de NG en krijgt daar instructies.
  • De assistent wordt ingezet in een tijdsblok zoveel mogelijk (en niet per definitie uitsluitend) rondom de startserie van de ‘eigen’ divisie.
  • Aanwezigheid van assistent wordt geregistreerd. Net als vorig jaar doneert de NTB 10 euro voor iedere assistent die aanwezig is in een pot voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wanneer het team geen assistent levert, volgt een incasso van 50 euro op het bij de NTB bekende rekeningnummer van de vereniging, wat eveneens ten goede komt aan hetzelfde goede doel. Doel is namens de NTB 2.620 euro te kunnen overhandigen: een 100% aanwezigheid vanuit de 262 teams in de competitie!
  • Onderling ruilen is mogelijk. Het team wat in de indeling genoemd staat, blijft voor de WGWO echter verantwoordelijk voor alle communicatie. Er ligt dus een gezamenlijke verantwoordelijkheid bij de twee teams die ruilen om te zorgen dat alle info op de juiste plek terecht komt.

Let op: Vragen en opmerkingen over de inzet van assistent-officials kan je sturen naar de WGWO: officials@triathlonbond.nl.

Tot slot

We zijn benieuwd naar jullie laatste voorbereidingen op het seizoen. Trainingsweekenden, specifieke (Triple Mix / Team Time Trial / Team-relay) trainingen, nieuwe sponsoren, andere bijzonderheden? Tag ons @Teamcompetities #wijzijntriathlonNL @TriathlonNL. Vinden wij leuk!