Koude water zorgt voor wijzigingen in programma Teamcompetities Triathlon 2019

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Er is belangrijk nieuws over de wedstrijden in Almere DUIN!

Foto: Renée Witteveen

Door een aanhoudend koud voorjaar zijn er wijzigingen in het programma op de zondag van het openingsweekend van de Teamcompetities Triathlon. Het programma op zaterdag blijft ongewijzigd. Via deze extra nieuwsbrief informeren we jullie hierover. We vragen jullie deze informatie te delen met alle betrokkenen.

Te koud water maakt de Triple Mix op 19 mei onmogelijk

Een watertemperatuur van rond de 12-13 graden, gecombineerd met de weersvoorspelling voor de komende 1,5 week, maakt dat het Triple Mix format in Almere niet kan doorgaan. Een watertemperatuur van minimaal 16 graden is nodig om (in heat 2 en 3) zonder wetsuit te kunnen zwemmen. Zeker in combinatie met warm na het fietsen of lopen het water induiken vinden we medisch onverantwoord.

Samen met de organisatie van Almere DUIN en het jurykorps is de afgelopen dagen hard gewerkt aan een oplossing. Meerdere scenario’s zijn besproken en in goed overleg is besloten om de wedstrijdformats die de Eredivisie en 1eDivisie in Rotterdam en Almere racen, met elkaar te ruilen. Het nieuwsbericht hierover lezen jullie hier. Praktisch informatie lees je hieronder.

 Team Time Trial met individuele kwalificatie

In ons competitiereglement (artikel A.4) staat de precieze gang van zaken rondom dit format beschreven. De ochtendserie bestaat uit een individuele supersprint (200 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km lopen), waarbij er iedere 10 seconden een atleet vertrekt. In de middag racet ieder team een Team Time Trial (750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) en hanteren we een jachtstart. De tijdsverschillen binnen de jachtstart worden bepaald door de uitslag van de atleten van het team in de ochtendserie. Het team dat in de middagserie als eerst over de streep komt, wint de wedstrijd.

Let op de Eredivisie mannen starten gewoon met 5 atleten.

Gewijzigd tijdschema

Op zaterdag 18 mei verandert er niets aan het programma. De 2eDivisie Noord, de 2eDivisie Zuid, de 3eDivisie Zuid en de 4eDivisie Zuid starten op zaterdag in de Team Time Trial. Gezien het koude water zal een wetsuit hoogstwaarschijnlijk verplicht zijn. Op zondag 19 mei is het tijdschema aangepast om het nieuwe programma mogelijk te maken. Dit heeft dus gevolgen voor de Eredivisie, 1eDivisie, 3eDivisie Noord en 4eDivisie Noord. Check het nieuwe tijdschema hier en informeer zo snel mogelijk alle betrokkenen.

Deadline inschrijven

Omdat bovenstaande nogal wat consequenties heeft voor jullie team, en we ons heel goed kunnen voorstellen dat er allerhande zaken geregeld moeten worden m.b.t. opstelling, beschikbaarheid van atleten en meer, krijgen alle teams die op zondag starten een dag extra de tijd om hun opstelling door te geven. Uiterlijk zondagavond 20.00 uur moet het team ingeschreven zijn via http://www.ntbinschrijvingen.nl

Wijzigen team-opstelling

Je team al ingeschreven en wil je wijzigingen doorgeven? Dit kan normaal tot en met zaterdag door een mail te sturen naar de coördinator van jouw divisie. Ook hiervoor geldt dat de teams die op zondag starten een dag extra de tijd om een wijziging door te geven. Uiterlijk zondagavond 20.00 uur moet de wijziging zijn doorgegeven aan de coördinator van de divisie. Vermeld in de mail welke atleet uit het team gaat en de volgende gegevens van de atleet die in het team komt:

  • Naam atleet
  • Licentienummer
  • Geboortedatum
  • Chipnummer

Official assistenten

De gewijzigde starttijden hebben natuurlijk ook invloed op de inzet van de assistent officials. De contactpersoon vanuit de WGWO neemt zo snel mogelijk contact op met betreffende teams om hier verdere afspraken over te maken.

Vragen

Heb je – na het zorgvuldig lezen van bovenstaande informatie – nog vragen? Stel ze aan de coördinator van jullie divisie:

Tot slot

Natuurlijk realiseren we ons dat bovenstaande geen ideale start is van het seizoen. We denken echter dat het – rekening houdend met de omstandigheden – wel de mooiste oplossing is en zijn erg blij met alle flexibiliteit en daadkracht vanuit de organisatie van Almere DUIN en het jurykorps. We werken er met elkaar hard aan om er een hele mooie aftrap van seizoen 8 van te maken en zien jullie volgend weekend in Almere. Tot dan!

.