Holten vormt spannend strijdtoneel voor vierde wedstrijd 1eDivisie

 In 1eDivisie, Algemeen

Beeld: Renée Witteveen

Na het spektakel van de triple mix, afgelopen weekend in Rotterdam, barst de strijd aankomende zaterdag opnieuw los binnen de 1eDivisie van Teamcompetities Triathlon. Dan vormt Holten het strijdtoneel voor een Sprint (stayeren). Met naar verwachting dik dertig graden op de thermometer is niet alleen een zeer snelle en spannende, maar ongetwijfeld door de warmte ook pittige onderlinge strijd te verwachten.

De vierde en daarmee voorlaatste wedstrijd in de 1eDivisie kan wel eens bepalend gaan zijn in zowel de strijd om het kampioenschap als de strijd tegen degradatie. Eén ding is zeker: atleten die meedoen zullen alles geven in Holten, een prachtige locatie waar menig internationale triathlon is georganiseerd en waar aankomende zaterdag, na de strijd in de 1eDivisie, ook nog wordt gestreden om de ETU Triathlon Sprint Cup. Na het zwemmen in de Domelaar wacht een razendsnel parcours, dat dwars door Holten voert en dankzij de twee fiets- en looprondes zeer overzichtelijk is. Holten verandert dit weekend ongetwijfeld in een échte ‘triathlonstad’, met veel publiek langs de kant.

Rogelli / TriMates 2: definitieve stap richting kampioenschap

De mannen van Rogelli / TriMates 2 kunnen de definitieve stap zetten naar hun kampioenschap. Met slechts drie punten – er werd in zowel Almere, Weert als Rotterdam gewonnen – gaat dit team uit Utrecht riant aan de leiding. TVA – Almere (11) volgt als tweede, op haar beurt weer op de voet gevolgd door onder andere TC Twente 2 – Enschede (12), Triteam Spijkenisse (13), Hellas 2 – Utrecht (14) en De Dolfijn 2 -Amsterdam (15).

Onderin het klassement zullen de mannen van Triade – Zwolle alle zeilen bij moeten zetten om niet als laatste te eindigen. Na drie keer een laatste plek, vormt dit team met 54 punten momenteel de hekkensluiter. RTC – Den Haag kan zich met 50 punten overigens ook nog niet veilig wanen en ook TC Maastricht (47) en TTB – Bodegraven (42) zullen zo hoog mogelijk moeten eindigen om aan het einde van het seizoen niet als laatste ploeg te eindigen.

Vrouwen TV Almere 2 verdedigen koppositie

Bij de vrouwen is het TV Almere 2 dat haar vorige week verworven koppositie zal verdedigen in Holten. De Almeerse equipe ging toen – dankzij de dagzege – in de tussenstand Kijani 2 uit Beesd voorbij, dat vierde werd en in het klassement nu één punt achter TVA volgt. Ook daarachter volop spanning, want de vrouwen van EDOsports – Maastricht (11) volgen als derde, Ferro Mosae 2 – Maastricht (12) als vierde en Hellas 2 – Utrecht (12) als vijfde. Het lijkt duidelijk: de race in Holten kan een doorslaggevende rol in het eindklassement gaan spelen.

Onderin is het ASU ’11 dat mag hopen op een spreekwoordelijk wonder. De Amsterdamse vrouwen staan met 56 punten laatste en hebben tien punten achterstand op Triade – Zwolle en AV Triathlon – Amersfoort. In de regio boven deze teams is het erg spannend; door de herindeling van de vrouwencompetitie in 2020 verliezen maar liefst acht teams na dit seizoen hun plek in de 1eDivisie: deze ploegen zullen in 2020 in de 2eDivisie uitkomen). De onderlinge verschillen zijn klein en een sterk resultaat in Holten is dus van wezenlijk belang voor handhaving in de 1eDivisie.

Programma

Aanstaande zaterdag trappen de vrouwen van de 1eDivisie om 13.30 uur af in Holten. De mannen volgen twintig minuten later en starten om 13.50 uur.

Een dag later, op zondag 30 juni, komen ook nog de mannen en vrouwen binnen de Schuiteman 2eDivisie Zuid in actie. Zij werken een Sprint (non-stayer) af in Nuenen. Alle tussenstanden zijn terug te vinden via de website van Teamcompetities.

Bron: 3athlon.nl.