Triple mix zorgt voor nieuwe spanning Eredivisie: winst voor Rogelli / TriMates en TV Almere

 In Eredivisie, Algemeen

Op voorhand werd al een hoop spektakel verwacht en dat kwam er vandaag ook: in Rotterdam stond er – tijdens de derde Teamcompetities Triathlon wedstrijd van dit seizoen – een triple mix voor de Eredivisie op het programma. Bij de mannen ging de dagzege naar Rogelli / TriMates en bij de vrouwen naar TV Almere.

Verrassende overwinning Almeerse vrouwen

Bij de vrouwen werd meteen afgetrapt met een toch wel grote verrassing: voor het eerst dit seizoen was het niet titelverdediger Ferro Mosae uit Maastricht dat de overwinning greep, maar de vrouwen van TVA uit Almere bleken de sterksten. Waar het nog wel Sarissa de Vries namens Ferro Mosae was die de individuele zege pakte, bleek het Almeerse collectief veruit de sterkste. Extra mooi voor Silke de Wolde, Maaike Telkamp, Romy Spoelder en Tamar Veltman was dat deze Eredivisie-overwinning de eerste ooit was voor de Almeerse vrouwen. ,,We hoopten op een podiumplaats, maar we hadden zeker niet verwacht om hier te winnen. Het is heel gaaf als dat dan toch lukt. Op een paar foutjes na, waren we vandaag allemaal heel erg goed.”

(tekst gaat verder onder video)

Individueel werd de wedstrijd dus gedomineerd door De Vries. Gedurende de hele race – atleten zwommen drie keer 300 meter, fietsten drie keer 5.3 kilometer en liepen drie keer 1.5 kilometer, telkens in een andere volgorde en met tien minuten pauze tussen de drie heats door – ging zij aan de leiding. ,,Ik had dat eerlijk gezegd niet verwacht. Het was de eerste keer triple mix voor mij, dus ik was er erg blanco ingegaan en heb gereageerd op wat er gebeurde. Dit format is echt héél spectaculair. Het onvoorspelbare: je weet niet wat je gaat voelen en wat er gaat gebeuren.”

(tekst gaat verder onder video)

De individuele overwinning van De Vries, betekende echter geen teamzege voor de vrouwen van Ferro Mosae. Haar ploeggenoten hadden het vandaag wat lastiger dan tijdens de eerste twee wedstrijden van dit seizoen en moesten nu genoegen nemen met een – overigens nog steeds verdienstelijke – derde plek in het dagklassement. De vrouwen van Kijani uit Beesd zaten er namelijk nog voor en pakten dus het zilver. Dit kwam mede door een uitstekende presterende Eva Cornelisse die steeds wat verder naar voren opschoof en in de slotfase zelfs nog naar een mooie individuele tweede plaats toe liep.

Ferro Mosae blijft, na de overwinningen in Almere en Weert, nog steeds aan de leiding in het totaalklassement. De vrouwen van TVA stijgen naar een tweede plaats en Kijani naar een derde plaats. Zij delen die plek nu met Hellas uit Utrecht. Het volledige klassement is terug te vinden op de website van Teamcompetities.

Rogelli / TriMates brengt spanning terug bij mannen

Bij de mannen was het Rogelli / TriMates dat de spanning in de Eredivisie vandaag weer helemaal terugbrengt. Dankzij goede prestaties van Joey van ‘t Verlaat, Koen de Leeuw, Victor Goené, Simon den Braber en Cornelis Scheltinga pakten de Utrechters vandaag de dagzege. Na hun overwinning in Almere en de derde plaats in Weert, is deze tweede overwinning meer dan welkom in hun strijd richting landskampioenschap. Samen met titelverdediger Squadra uit Eindhoven – dat vandaag tweede werd – staat Rogelli / TriMates nu gedeeld eerste in het totaalklassement. ,,Het is echt heel mooi om hier de overwinning te pakken. Een beetje onverwacht ook, want ondanks dat we als team heel sterk zijn, is Squadria in de breedte misschien wat sterker.”

(tekst gaat verder onder video)

Er was één man die er vandaag bovenuit sprong: Menno Koolhaas namens ZSC Oceanus. Na een tijdje niet meer in actie te zijn gekomen binnen de Eredivisie, en dit seizoen zelfs helemaal niet, luisterde hij zijn comeback op met een ijzersterk optreden. De echte beslissing viel in de derde heat, toen hij bij al zijn concurrenten wegzwom en die voorsprong ook kon behouden. ,,Ik zag mezelf niet als favoriet, maar vond het leuk om weer voor mijn ‘oude’ team uit te komen. Ik maakte het verschil tijdens het zwemmen en dan blijkt dat ik toch nog wel iets van snelheid heb.”

(tekst gaat verder onder video)

Terwijl Rogelli / TriMates dus als ploeg de dagzege pakte, waren het de mannen van Squadra die tweede werden. Het brons ging naar TC Twente uit Enschede. In het totaalklassement gaan Rogelli / TriMates en Squadra nu gezamenlijk aan de leiding. TC Twente volgt op een derde plaats. Alle uitslagen en het klassement zijn terug te vinden op de website van Teamcompetities.

De Eredivisie krijgt op 24 augustus een vervolg. Dan staat het NK OD (stayeren) in Veenendaal op het programma.

Bron: 3athlon.nl.