Vrouwen TV Almere en mannen Rogelli / TriMates domineren 1eDivisie Holten

 In 1eDivisie, Algemeen

Beeld: Marcel Meinema

Onder bijzonder warme omstandigheden, het kwik steeg ruim boven de dertig graden in een gezellig en bruisend Holten, hebben de vrouwen van TV Almere 2 en de mannen van Rogelli / TriMates 2 maar weer eens laten zien in bloedvorm te verkeren. Beide ploegen pakken de dagzege in de 1eDivisie én handhaven daarmee ook hun koppositie in het klassement.

Rogelli / TriMates 2 klasse apart

Zeker wat betreft Rogelli / TriMates 2, is dat geen grote verrassing. De ploeg uit Utrecht won ook de eerste drie wedstrijden van het seizoen en liet nog geen enkele kans onbenut om er met een overwinning vandoor te gaan. Vandaag was dat niet anders en zorgden Marijn de Jonge, Cornelis Scheltinga, Daan Gehlen en Martijn Keijsers opnieuw voor een dagzege.

De mannen van Hellas 2, eveneens uit Utrecht, deden goede zaken door tweede in het dagklassement te worden. Dat was onder andere te danken aan de individuele overwinning van Aaron Lynch. Tijdens het zwemmen en fietsen draaide hij goed mee, maar pas tijdens het lopen nam hij de koppositie en sloeg hij echt toe. ,,Tot nu toe is het nog niet zo’n goed seizoen voor ons geweest in de 1eDivise, dus is het leuk om zo’n goed resultaat neer te zetten. Het was warm, maar ik heb zoveel mogelijk gekoeld. Toch bleef het heet: vooral tijdens het fietsen had ik daar een beetje last van.”

In het klassement is het dus Rogelli / TriMates 2 dat met slechts vier punten aan de leiding gaat en het kampioenschap eigenlijk al niet meer kan ontgaan. TC Twente 2 uit Enschede – dat in Holten derde werd – staat tweede met 15 punten. Hellas 2 maakt dankzij hun tweede plaats in het dagklassement een mooie sprong in het totaalklassement en staat nu derde met 16 punten.

Voor alle uitslagen en het volledige klassement kun je terecht op de website van Teamcompetities.

Diederiks pakt ‘eindelijk’ individuele zege

Bij de vrouwen ging de individuele zege naar Diede Diederiks van EDOsports uit Maastricht. Een mooie prestatie en toch ook wel een lichte opluchting voor haar. ,,Het was een uitdaging, laat ik het zo maar zeggen. De warmte is vooral iets mentaals. Mijn snelheid kwam vooral door de adrenaline”, voegt ze lachend toe. ,,Ik ben blij dat ik nu wel een keer de overwinning heb gepakt Ons doel is als team promoveren: het hoogst haalbare. Eredivisie, pas maar op”, met een knipoog.

(tekst gaat verder onder foto)

TV Almere 2 opnieuw de sterkste

De eerste plaats van Diederiks, hielp ‘haar’ EDOsports om derde in het dagklassement te worden. Het viertal uit Limburg moest namelijk wel de vrouwen van TV Almere 2 en Hellas 2 voor zich dulden. Cynthia Zetz, Sharon Zuijdervliet, Daniëlle Spoelder en Katja Duurland herhaalden het Almeerse succes van vorige week – de ploeg won toen ook al in Rotterdam – en stonden als team opnieuw op het hoogste treetje. Daarmee handhaven de Almeerse vrouwen ook hun koppositie in het totaalklassement.

Sterker nog: die koppositie verstevigen ze alleen maar. Kijani 2, dat in Holten zesde werd, staat nog wel tweede, maar lijkt de aansluiting nu wel enigszins te verliezen. TV Almere heeft 7 punten en Kijani volgt met 13 punten. EDOsports en Hellas 2 volgen daarachter met allebei 14 punten.

Voor alle uitslagen en het volledige klassement kun je terecht op de website van Teamcompetities.

Bron: 3athlon.nl.