Klazienaveen: veel om voor te strijden in 3eDivisie Noord en 4eDivisie Noord

 In 4eDivisie, 3eDivisie, Algemeen

Naast de verschillende nationale titelraces die gisteren in Klazienaveen plaatsvonden, stond ook de vierde wedstrijd voor de Badmutsen.com 3eDivisie Noord en Pioneer 4eDivisie Noord plaats. Op het programma stond een non stayer sprint – 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer lopen – en met een korte zomerstop voor Teamcompetities Triathlon waren de atleten er allemaal op gebrand om te laten zien wat ze in huis hadden. Het leverde dan ook prachtige races op.

Met veel toeschouwers langs de kant, en ook grote betrokkenheid vanuit de buurt, was het sowieso fijn racen voor alle atleten. Het zwemonderdeel vond plaats in een kanaal en was lekker overzichtelijk: er werd ‘simpelweg’ van punt ‘A’ naar punt ‘B’ gezwommen. Het fietsen en lopen vond gedeeltelijk plaats in het centrum van Klazienaveen.

Van der Voort Groep / team Oude Veer doorbreekt hegemonie Hellas 4 in 3eDivisie Noord

In de Badmutsen.com 3eDivisie Noord was het wellicht verrassend dat Van der Voort Groep / team Oude Veer uit Breezand gisteren in Klazienaveen op het hoogste treetje van het podium mocht stappen. Niet omdat de ploeg in de eerste drie wedstrijden ondermaats presteerde – met een derde plaats en twee tweede plaatsen doet de formatie het al het hele seizoen goed – maar wel omdat daarmee de hegemonie van Hellas 4 uit Utrecht werd doorbroken. Na drie overwinningen op rij moest Hellas 4 dit weekend genoegen nemen met een tweede plaats.

Emiel van Tongerlo, die de wedstrijd ook individueel op zijn naam schreef, Arie van der Lee, Rene Hoep en Jos Smit toonden zich met allemaal een plaats binnen de top tien ijzersterk en voorkwamen daarmee namens Van der Voort Groep / team Oude Veer een vierde zege op rij voor Hellas 4. Het blijven wel de Utrechters die in het klassement aan de leiding gaan met vijf punten, al volgt Van der Voort Groep / team Oude Veer kort met acht punten. Daarachter is het gat groot: AV Impala 2 uit Drachten en Triteam Groningen 3 volgen met 19 punten.

Laatstgenoemde ploeg is overigens met een sterke opmars bezig, want de Groningers finishten tot nu toe iedere wedstrijd hoger dan de wedstrijd ervoor: er werd geopend met een 7e plaats in Almere, vervolgens werden ze 5e in Weert, pakten ze een vierde plaats in Rotterdam en nu een derde plaats in Klazienaveen.

Dubbel feest Hellas 5 in 4eDivisie Noord

In de 4eDivisie Noord was het dubbel feest voor Hellas 5. De ploeg uit Utrecht ging in het klassement al aan de leiding, maar met twee tweede plaatsen (Almere en Rotterdam) en een derde plaats (Weert) werd er dit seizoen nog geen dagzege behaald. Tot gisteren, want toen waren Bjorn Broekman, Stephan Groenenboom, Leonard Tersteeg en Bart Steensma sterk genoeg om onder andere de mannen van Team SSF – Utrecht en Triathlon Soest 2 achter zich te houden.

Terwijl Hellas 5 de overwinning in het klassement dus bijna niet meer kan ontgaan, de Utrechters gaan riant aan de leiding met acht punten, wordt het daarachter zeer spannend tijdens de afsluitende wedstrijd in Zaanstad. Zo is het Team SSF dat met 16 punten tweede staat, terwijl Triathlon Soest 2, Rogelli / TriMates 3 uit Utrecht en IZGS 2 uit Haarlem volgen met allen 18 punten.

De slotwedstrijd belooft op 8 september veel spektakel, want zowel bovenin als onderin de 4eDivisie Noord valt er nog genoeg om voor te strijden. Er worden maar liefst acht promotieplekken richting 3eDivisie vergeven, maar tegelijkertijd zullen ook de onderste vijf teams hun startplek voor 2020 verliezen, om zo ruimte te maken voor andere teams. De vijf ploegen die zich op dit moment zorgen moeten maken zijn Siosport – Utrecht (87), Tri4Fun – Santpoort-Zuid (88), AZVD – Duursport DEM 3 uit Beverwijk (96), AV Triathlon 2 – Amersfoort (100) en TVA 4 – Almere (103).

Uitslagen en tussenstanden

Voor alle uitslagen en tussenstanden kun je terecht op de website van Teamcompetities. De eerstvolgende en daarmee slotwedstrijd voor de 3eDivisie Noord en 4eDivisie Noord vindt op 8 september plaats in Zaanstad.

Bron: 3athlon.nl.