Mannen TV Dordrecht en vrouwen TV Arnhem doen goede zaken in Schuiteman 2eDivisie Zuid

 In 4eDivisie, 3eDivisie, Algemeen

De dagwinst pakken en daarmee de koppositie in het totaalklassement verstevigen: het is aan weinig teams weggelegd om dubbel succes te hebben, maar voor de mannen van TV Dordrecht en de vrouwen van TV Arnhem ging dat vandaag, in de Schuiteman 2eDivisie Zuid, wel op. In Nuenen toonden beide teams zich overduidelijk de allerbeste.

Op het programma stond een non stayer sprint en die vond plaats – hoe kan het ook anders dit weekend – onder prachtige maar warme omstandigheden. De hoge temperaturen van de afgelopen dagen zorgden voor warm water en dus werd het zwemonderdeel in LACO Strandbad Nuenen bedwongen zonder wetsuit. Wat volgde was een snel fietsparcours bestaande uit drie rondes en vervolgens een loopparcours dat ook uit meerdere rondes bestond: vooral daar speelde de warmte voor veel atleten een grote rol.

‘We wilden laten zien niet alleen snel te kunnen zwemmen’

De mannen van TV Dordrecht kon het in ieder geval niet deren, want gezamenlijk stonden zij vandaag dus op het hoogste treetje. Ze bleven onder andere ZVL-1886 uit Leiden voor en gaven ook Cerberus 2 uit Nijmegen het nakijken. ,,Het team en ik wilden laten zien dat we niet alleen snel kunnen zwemmen. Dat is vandaag in ieder geval goed gelukt”, aldus Nick van Ingen die niet alleen met zijn team TV Dordrecht, maar ook individueel de snelste bleek.

Cerberus 2 deelde de derde plaats in het dagklassement qua punten overigens met Ironmanagers NL uit Oosterhout, maar omdat Jochem Tolsma 23e (individueel, red.) werd en de vierde atleet van Ironmanager NL later eindigde, ging de derde plaats in het dagklassement dus naar de Nijmegenaren. Belangrijke punten, aangezien beide ploegen in het klassement nu precies op gelijke hoogte staan.

In dat totaalklassement staat TV Dordrecht met 5 punten bovenaan. Op gepaste afstand volgen dan Ironmanagers NL (14) en Cerberus 2 (14). ZVL-1886 en TLV De Langestraat uit Waalwijk maken de huidige top vijf compleet met respectievelijk 17 en 19 punten.

TV Arnhem pakt dagzege en leidt klassement

Bij de vrouwen was het TV Arnhem dat er bovenuit sprong. Deze ploeg bleef onder andere TC Maastricht en RTC uit Den Haag voor. Individueel ging de zege naar Jeanette Smelt van EDOsports 2: zij sloeg toe tijdens het lopen, pakte toen een paar posities en liep uiteindelijk naar de overwinning. Haar winst was helaas niet genoeg om ook als team op het podium te komen: de ploeg uit Maastricht werd vierde.

TV Arnhem en TC Maastricht, de nummers één en twee van vandaag, maken het in het klassement behoorlijk spannend. Het team uit Arnhem gaat aan de leiding en heeft 5 punten, maar met 7 punten volgt TC Maastricht heel kort. EDOsports 2 staat met 15 punten derde, terwijl RTC vierde staat en 21 punten heeft.

Voor alle uitslagen en tussenstanden kun je terecht op de website van Teamcompetities.

Bron: 3athlon.nl.