Nieuwsbrief 2019/11 – Fijne zomer!

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Zomerstop

Beeld: Tim Buitenhuis

Na wedstrijden in Almere, Weert, Rotterdam, Holten, Nuenen, Stein, Utrecht en Klazienaveen hebben bijna alle teams vier van de vijf wedstrijden uit de competitie achter de rug! Alleen binnen de Eredivisie staat de teller op drie en is het NK OD in Veenendaal op 24 augustus het toneel voor de vierde ronde. We kijken terug op een bewogen eerste seizoenshelft, vol mooie races, een sterke onderlinge strijd en prachtige sportmomenten. En ook met diverse onverwachte omstandigheden en enkele wijzigingen in het programma, die we liever niet hadden gezien.

De komende maand is er een spreekwoordelijke stilte voor het afsluitende deel van het competitieseizoen er aan komt. Ook de coördinatoren van de competitie genieten even van een welverdiende vakantie, om er na een korte zomerstop weer vol tegenaan te gaan in aanloop naar Veenendaal, Ouderkerk a/d Amstel, Amersfoort, Vroomshoop en Zaanstad.

Op naar seizoen 2020

Naast de voorbereidingen voor de finalewedstrijden van 2019 zijn wij ook al weer volop bezig met de kalender voor 2020. Zoals ieder jaar een enorme puzzel, met zeer veel variabelen, waarin we altijd zoeken naar het meest optimale scenario voor alle divisies. Het aanbod van wedstrijden, de mogelijkheden op parcoursen, de mogelijkheden in afstanden en formats, de beschikbare data, spreiding over het land en spreiding over de kalender, afstemming met Run Bike Run Series, Jeugd- en juniorencircuit, NK’s en internationale wedstrijden die in Nederland plaatsvinden. Om maar wat zaken te noemen…

De competitie blijft op ieder niveau bestaan uit vijf wegwedstrijden en is een mix van individuele wedstrijden en teamwedstrijden, bestaande en mogelijk nieuwe formats. De kwart afstand / Olympische afstand is op ieder niveau eenmaal onderdeel van de competitie.

We willen alvast een aantal (van de vele) uitgangspunten met jullie delen die we – mede op basis van de ervaringen van dit jaar – volgend seizoen nadrukkelijk proberen in te bouwen.

  • Maximaal één superdag / superweekend, met een compact format. De lengte van deze dagen, de reisafstand voor alle teams en inspanningen van alle betrokkenen waren dit jaar fors. 
  • We behouden graag de ‘wow-factor’ van ‘met z’n allen in de competitie strijden’ en zullen dit in 2020 meer zoeken in een ‘superdag voor noord’ en een ‘superdag voor zuid’.
  • De wedstrijden voor de 2eDivisie, 3eDivisie en 4eDivisie noord vinden plaats in Noord-Nederland. De wedstrijden voor zuid in Zuid-Nederland. (Een eventuele landelijke superdag daargelaten.) De Eredivisie en 1eDivisie zijn en blijven een landelijke competitie en het NK sprint en NK OD blijven onderdeel van de Eredivisie-kalender.
  • We bezoeken, net als voorgaande jaren, organisaties met ervaring binnen de Teamcompetities én nieuwe organisaties die de ambitie hebben om een wedstrijd te hosten.
  • We streven er naar zoveel mogelijk stukken van de kalender bekend te maken voordat de inschrijving voor het nieuwe seizoen sluit. Tijdens het NTB-congres op 16 november 2019 is (net als eerdere jaren) de volledige kalender beschikbaar.

Zoveel mogelijk rekening houdend met alle mogelijkheden, moeilijkheden, wensen, behoeften en (soms tegenstrijdige) belangen van alle betrokkenen is ons doel om – voor alle niveaus – een heel gave kalender 2020 te maken! En nu eerst heel even vakantie… 

Fijne zomer!

We wensen jullie allemaal een hele mooie zomer! De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 20 augustus. Tot dan!

Vragen

Heb je vragen? Stel ze aan de coördinator van jullie divisie: