Utrecht en Stein toneel voor mooie strijd Teamcompetities

 In 4eDivisie, 3eDivisie, Algemeen

Afgelopen zondag werd er weer volop gestreden binnen de Teamcompetities. De 2eDivisie Noord was te gast bij de Rijwielpaleis Triathlon in Utrecht, terwijl de 3eDivisie Zuid en 4eDivisieZuid Triathlon van start gingen bij de Triathlon Stein. Alle wedstrijden leverden mooie winnaars op.

In Utrecht werd een non-stayer sprint afgewerkt binnen een strak georganiseerde race met veel publiek langs de kant. Het weer was perfect, zon en bewolking wisselden elkaar af en met een watertemperatuur van ruim 22 graden werd er zonder wetsuits gezwommen. Voor Triteam Groningen werd het een heel mooie dag: zowel de mannen- als vrouwenformatie van dit team stond op het hoogste treetje van de 2eDivisie Noord.

Mannen Triteam Groningen 2 winnen vierde wedstrijd Schuiteman 2eDivisie Noord

Jacob Veenstra (5e), Mathijs van Ark (7e), Peter van der Maas (22e) en Orestes Carpay (28e) waren gezamenlijk goed voor een eerste plaats. TTW 2 uit Weesp volgde kort, maar kwam net te kort voor het goud. Hellas 3, dat in Utrecht een thuiswedstrijd beleefde, pakte in de daguitslag het brons. Individueel werd de overwinning gepakt door Izak Hanse. De atleet die uitkomt voor DSTV Aloha uit Enschede, werd met zijn ploeg negende.

Met alleen nog de seizoensfinale – op 8 september in Zaanstad – op het programma, belooft de 2eDivisie Noord een bijzonder spannend competitieslot te krijgen. Hellas 3 gaat nog steeds aan de leiding en heeft met 10 punten de beste papieren om de titel te pakken. Triteam 2 Groningen maakt dankzij haar eerste plaats in Utrecht ook een mooie sprong in het klassement en de ploeg stijgt naar een tweede plaats (12). Kort daarachter volgen ASU ’11 uit Amsterdam (14) en TTW 2 uit Weesp (15) als derde en vierde. Met in het achterhoofd dat Hellas 3 niet kan promoveren, maar in Zaanstad wel twee promotieplekken worden vergeven, belooft de strijd tussen bovengenoemde teams een bijzonder spannende.

Ook Groningse vrouwen dominant in Schuiteman 2eDivisie Noord

Ook bij de vrouwen in de 2eDivisie Noord was er feest voor Triteam Groningen 3. Nicole Clerx (5e), Anique Willeme (7e), Sanne van den Tol (13e) en Anne van Wijngaarden (30e) waren als team veruit de sterkste en lieten onder andere Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team uit Doorn en Aquapoldro 2 uit Apeldoorn – dat slechts één puntje op hun voorganger toegaf – achter zich. Daar weer achter kwam Hellas 3 – ook met maar één puntje minder dan hun voorganger – op een vierde plaats. Snelste individuele dame was de voor Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team uitkomende Saskia van Vugt.

De prestatie van Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team was een even mooie als verrassende. Na een 24e plaats in Almere, 15e plaats in Weert en 13e plaats in Rotterdam, maakt het team dankzij de tweede plaats in Utrecht een goede stap in de strijd om handhaving. Het team staat nu veertiende, terwijl degradatie boven het hoofd hangt voor teams teams lager dan de zestiende plaats.

Met vier podiumplaatsen op rij is het in ieder geval Aquapoldro 2 uit Apeldoorn dat voorlopig redelijk riant aan de leiding gaat in het klassement. Hellas 3 volgt op zes punten en Triteam Groningen 3 volgt op acht punten als derde.

Voor alle uitslagen en tussenstanden kun je terecht op de website van Teamcompetities.

Limburgs feest in 3eDivisie Zuid

Ook in de Badmutsen.com 3eDivisie Zuid stond er een non-stayer sprint op het programma: niet in Utrecht maar in Stein. Ook hier heerlijke omstandigheden met een aangename temperatuur, zon en een beetje wind. Net als in Utrecht werd ook in de haven van Stein zonder wetsuit gezwommen, om vervolgens een mooie, gevarieerde fietsronde af te werken inclusief beklimming van de Slingerberg. Tot slot volgde nog een sterk geaccidenteerde loopronde van 5 kilometer.

Met Ferro Mosae uit Maastricht op de eerste plaats, TC Maastricht 2 op de tweede plaats en TV Weert 2 op de derde plaats was het podium in de 3eDivisie Zuid volledig Limburgs. Sven Schulz, de atleet van Ferro Mosae, pakte niet alleen met zijn ploeg de eerste plaats maar was ook individueel de sterkste van de dag.

Ferro Mosae deed bijzonder goede zaken, want stond al eerste in het klassement en verstevigt die positie alleen maar dankzij de dagzege in Stein. Ondanks dat TC Maastricht 2 dus een puntje toegeeft op hun stadgenoten, verstevigt deze ploeg wel haar tweede plaats in het klassement. ATV Venray – dat derde staat in het klassement – beleefde met een tiende plaats een wat lastigere dag in Stein, maar slaagde er wel in om de derde positie vast te houden. Spannend is de strijd om promotie zeker, want de eerste zes ploegen stromen na de seizoensfinale – op 1 september in Amersfoort – door naar de 2eDivisie. Achter ATV Venray volgen nu TV Breda 2, TV De Bollenstreek uit Noordwijkerhout en TV Weert 2 allen op slechts een paar punten achterstand.

TZC Vahalis doorbreekt hegemonie van TV Dordrecht in 4eDivisie Zuid

In de Pioneer 4eDivisie Zuid doorbrak TZC Vahalis 3 uit Tiel de hegemonie van TV Dordrecht. Met Ton Elie (1), Benny Mulder (2e) en Stefan Uebersezig (6e) kende het team maar liefst drie atleten in de individuele top tien, terwijl Alen van Dam met een twaalfde plaats ook nog mooi voorin meedraaide. TV Dordrecht pakte – nadat er de afgelopen drie wedstrijden telkens werd gewonnen – overigens wel een tweede plaats, terwijl het brons was weggelegd voor RZC uit Renkum.

Terwijl er maar liefst negen teams zullen promoveren naar de 3eDivisie, liggen met nog één wedstrijd te gaan nog alle kansen open in de 4eDivisie Zuid. TV Dordrecht 2 leidt de dans met 5 punten, kort gevolgd door TZC Vahalis 3 (8) en RZC Renkum (12).

Voor alle uitslagen en tussenstanden kun je terecht op de website van Teamcompetities.

Vervolg Teamcompetities

Aankomend weekend – op zondag 14 juli – gaat Teamcompetities in Klazienaveen verder met wedstrijden voor de 3eDivisie Noord en 4eDivisie Noord.

Bron: 3athlon.nl.