Nieuwsbrief 2019/12 – Voorlopige competitie-indeling 2020

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Seizoen 2019 zit erop

Foto: Renée Witteveen

Er komen nog een paar heel mooie triathlon weekenden aan in Nederland, maar wat de Teamcompetities betreft zit het er alweer op. Seizoen acht werd afgelopen weekend afgesloten in Vroomshoop en Zaanstad. Alle kampioenen zijn bekend (én gehuldigd :-)), de nodige feestjes gevierd en links en rechts wellicht ook wonden gelikt. De komende periode kijken we terug en vooruit. Via social media en/of deze nieuwsbrief zullen we een aantal keer om jullie mening of voorkeur vragen. Houd onze kanalen dus in de gaten!

Op naar 2020

De komende weken kun je sowieso nieuws verwachten over seizoen 2020. ‘Wanneer opent de inschrijving?’, ‘Hoe meld ik een nieuw team aan?’, ‘Is er al een kalender bekend?’. In de nieuwsbrief van 17 september vertellen we meer.

Promotie en degradatie: indeling 2020

Wat we nu al kunnen delen, is de voorlopige indeling van de competitie in 2020. Hierin zijn alle promotie- en degradatieplekken verwerkt. De indeling is voorlopig omdat:

  • Alle huidige teams zich nog moeten inschrijven voor seizoen 2020. Als een team zich afmeldt, ontstaan er mogelijk ‘gaten’. Zoals in het competitiereglement staat, zullen er in de definitieve indeling dan mogelijk nog teams doorgeschoven worden.
  • De noord / zuid indeling kan (voor verenigingen in ‘midden Nederland’) nog wijzigen als er een scheve verhouding zou ontstaan na het aan/afmelden van alle teams. Alle teams van één vereniging komen overigens wel altijd in noord, of in zuid terecht.
  • De 4eDivisie mannen en 3eDivisie vrouwen zal worden aangevuld met nieuwe teams. Mocht er plaats overblijven, dan is het voor de uit de 4eDivisie mannen gedegradeerde teams alsnog mogelijk om in 2020 in de competitie mee te doen. De hoogst geklasseerde degradant wordt dan als eerst toegelaten.

Klik op de links hieronder om alvast te kijken wie je concurrenten volgend seizoen zijn! 🙂

Of klik hier om het volledige overzicht te downloaden.