Rogelli / TriMates 2, TV Almere 2 en EDOsports winnaars in Vroomshoop

 In 1eDivisie, Algemeen

Foto: Tamara Siebel

Op papier kon het kampioenschap in de 1eDivisie de mannen van het Utrechtse Rogelli / TriMates 2 en de vrouwen van TV Almere 2 eigenlijk al niet meer ontgaan. De mannen van Rogelli wonnen dit seizoen al vier keer én waren vandaag in Vroomshoop opnieuw de sterkste. Bij de vrouwen werd de Team Time Trial (een ploegentijdrit over 450 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen) gewonnen door EDOsports – Maastricht. De vrouwen van TVA belandden in het dagklassement naast het podium, maar hielden voldoende voorsprong om de verwachte titel binnen te halen.

Achter Rogelli / TriMates 2 deed Hellas 2 – Utrecht vandaag uitstekende zaken. Met een tweede plaats in Vroomshoop pakt de ploeg het zilver in het eindklassement en laat het concurrent TC Twente 2 – Enschede (vandaag vijfde, red.) op plek drie achter zich. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen is in de eindstand slechts twee punten en de wedstrijd vandaag is dus bepalend geweest.

Triteam Spijkenisse, dat vandaag de derde plek opeiste, wordt (slechts één punt achter TC Twente 2) vierde in het eindklassement. Goed nieuws voor deze ambitieuze ploeg want promotie naar de Eredivisie is daarmee een feit. Rogelli / TriMates 2 is zoals gezegd – met vijf overwinningen op zak – kampioen geworden van de 1eDivisie. ,,Een perfect einde van een perfect seizoen voor het team. Meer konden we niet wensen.” De volledige – en vooral jolige – reactie van de ploeg:

(tekst gaat verder onder video)

Almeerse vrouwen comfortabel naar eindzege

Na drie keer een overwinning en eenmalig een vierde plaats, mochten de vrouwen van TV Almere 2 het vandaag afmaken in Vroomshoop. Tijdens de Team Time Trial bleken andere teams echter over meer snelheid te beschikken. EDOsports – Maastricht was met een sterke ploeg ruim anderhalve minuut sneller dan Hellas 2 – Utrecht. Verrassende nummer drie was Vrouwentriathlon – Utrecht, dat Kijani 2 – Beesd (vierde) én TVA 2 (vijfde) voorbleef.

Ondanks deze vijfde plaats, pakten de Almeerse vrouwen toch de titel. Er was voldoende voorsprong op de achtervolgende ploegen. ,,Begin dit seizoen hadden we de ambitie om top tien, heel misschien podium te halen. Dit is dus écht een topprestatie. Het was nog wel heel spannend, want we hadden veel blessures en zo aan het einde van het seizoen heeft iedereen wel íets”, aldus de zeer tevreden vrouwen. De volledige reactie:

(tekst gaat verder onder video)

Achter de Almeerse vrouwen veranderde er nog heel wat in het klassement. Beste zaken op dat gebied deed EDOsports, dat dankzij de dagzege van een vierde plaats in het klassement steeg naar een tweede plaats. En deze zilveren plek levert de Limburgse formatie het felbegeerde recht op om volgend seizoen uit te komen in de Eredivisie. Hellas 2 pakt in de einduitslag het brons, slechts één punt achter EDOsports. En slechts één punt voor Kijani 2, dat door de vierde plek in Vroomshoop dus net van het eindpodium valt.

Bij de vrouwen valt onderin het klassement het doek – na vijf wedstrijden 1eDivisie – voor de acht laagst geklasseerde teams. Zij zullen volgend seizoen uitkomen in de Schuiteman 2eDivisie.

Alle promotie- en degradatieplekken zullen zo snel mogelijk te vinden zijn via de website van Teamcompetities Triathlon. Daar zijn ook alle daguitslagen en eindklassementen te vinden.

Bron: 3athlon.nl.