Openingswedstrijden Teamcompetities 2020 bekend

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Inschrijving geopend voor alle teams

Foto: Tamara Siebes

Vanaf vanavond is het voor 250 teams die dit seizoen actief waren in de competitie mogelijk in te schrijven voor een nieuw seizoen Teamcompetities Triathlon. Alle teamcaptains ontvangen hierover een bericht, met alle informatie die ze nodig hebben. De teams hebben tot en met 10 november de tijd om de inschrijving in orde te maken en daarna zal duidelijk zijn hoeveel nieuwe teams in kunnen stromen (zij kunnen nog tot en met 31 oktober hun interesse melden door dit online formulier in te vullen). Met een maximale capaciteit van 182 mannen- en 106 vrouwenteams is de verwachting dat er voor de meeste nieuwe teams plaats zal zijn.

En dan is er goed nieuws: het eerste stukje van de wedstrijdkalender is bekend. Een veelgehoorde wens vanuit teams om eerder helder te hebben wanneer en waar gestart wordt, krijgt daarmee haar eerste vorm. We zijn dan ook blij om jullie de eerste reeks wedstrijddata, -locaties en -formats te kunnen presenteren!

Team Time Trial op alle niveaus

Het seizoen wordt in alle divisies geopend met een echte teamwedstrijd: de Team Time Trial. De Eredivisie en 1eDivisie strijden op 24 mei in Almere voor de eerste punten van het seizoen. Op het menu een ploegentijdrit met jachtstart in de middag, met daaraan voorafgaand een individuele kwalificatie in de ochtend. De mannen en vrouwen uit de 2eDivisie en 3eDivisie zijn te gast in Arnhem (13 april, zuid) en Enschede (17 mei, noord) en racen het format met het zwemonderdeel in een buitenbad. De 4eDivisie Noord en Zuid bezoeken op 24 mei eveneens Almere voor een TTT in open water. In de 2eDivisie en lager wordt als team gestart op volgorde van het klassement uit 2019; zonder individuele ochtendseries.

  •       Maandag 13 april (2e Paasdag) | Team Triathlon Arnhem | 2eDivisie Zuid & 3eDivisie Zuid | Team Time Trial
  •       Zondag 17 mei | UT Triathlon Enschede | 2eDivisie Noord & 3eDivisie Noord | Team Time Trial
  •       Zondag 24 mei | Almere | Eredivisie & 1eDivisie | Team Time Trial met individuele kwalificatie
  •       Zondag 24 mei | Almere | 4eDivisie Noord & 4eDivisie Zuid |Team Time Trial 

Arnhem, Enschede, Almere en dan?

De komende periode zullen updates op de kalender volgen, zodra dit mogelijk is. We delen deze via de nieuwsbrief met alle teamcaptains, lanceren de wedstrijden op Facebook en werken de wedstrijdpagina’s op https://www.teamcompetities.nl ook steeds bij. Houd ons dus in de gaten!