Kalender Teamcompetities 2020 vastgesteld

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Beeld: Tim Buitenhuis

Emmeloord, Vroomshoop en Amersfoort maken puzzel compleet

Op het jaarlijkse NTB-congres vandaag op Papendal presenteerde de organisatie van de Teamcompetities haar plannen voor 2020. Onder andere deelnamecijfers, de complete kalender voor het negende seizoen én een nieuwe promotievideo werden getoond.

Finalewedstrijden

In de organisatie van de Triathlon Noordoostpolder (Emmeloord) is een mooie nieuwe partner gevonden voor de finales van de Badmutsen.com 3eDivisie Noord en Pioneer 4eDivisie Noord. De teams strijden in een sprintwedstrijd om hun positie in het eindklassement vast te stellen.

De finale van de Schuiteman 2eDivisie Noord is op 5 september in Vroomshoop. De Overijsselse organisatie zet speciaal voor de gelegenheid een team-relay op het programma. Spanning verzekerd! De 2eDivisie Zuid mag een dag later in Amersfoort om de laatste punten van het seizoen strijden in een sprintwedstrijd.

Opnieuw groei

Met 181 mannen- en 94 vrouwenteams aan boord groeit de competitie in aantal teams opnieuw met zo’n 5%. De nieuwe 3eDivisie voor vrouwen biedt voldoende ruimte voor nieuwe aanwas en ook voor alle nieuwe mannenteams in de 4eDivisie is ruimte gevonden. In totaal staan 275 teams aan de start op één van de vijf niveaus (Eredivisie t/m 4eDivisie). Naar verwachting zullen zo’n 2000 unieke atleten actief betrokken zijn. In totaal 40 wedstrijden zijn verdeeld over 19 wedstrijdorganisaties, die stuk voor stuk een mooie race voor de teams in petto hebben.

Jouw verhaal, jullie verhaal, ons verhaal

Het blijft een mooi verhaal om te vertellen. Triathlon als teamsport. Individuele atleten die in teamverband vol passie en plezier met elkaar strijden voor ieder punt. Van Eredivisie tot en met de 4eDivisie. Dat verhaal, dat gevoel, die gemene deler en die passie delen we graag met iedereen die het horen en zien wil. Een nieuwe videoproductie die daar om draait, werd vandaag gelanceerd. Kijk en beleef met ons mee!