Nieuwe namen toegevoegd aan kalender Teamcompetities

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tamara Siebes

Oss, Weert en Roermond maken kalender 3eDivisie & 4eDivisie Zuid compleet

Vorige week konden de teams uit de Eredivisie hun planning al rond maken, en werd er ook voor alle andere niveaus binnen de Teamcompetities Triathlon steeds meer duidelijk. Vandaag kan een mooie serie wedstrijden aan de kalender voor 2020 worden toegevoegd.

Nieuwkomer, vaste waarde en terug van weggeweest

De jonge, en ambitieuze wedstrijdorganisatie van de City Triathlon in Roermond zal op 19 september gastheer zijn voor de finale van de 3eDivisie Zuid en 4eDivisie Zuid, met op het programma een team-relay. Dit format maakt het voor publiek en atleten mogelijk tijdens de wedstrijd te zien hoe het seizoen in de plooi valt. Spektakel verzekerd! De Maasdijk Triathlon in Oss was in 2014 en 2015 al eens eerder gastheer voor de competitie. Inmiddels verhuisd naar een andere locatie, met een unieke finishlocatie midden in het centrum van Oss. Én met gezonde ambities voor de komende jaren. Op 20 juni gaan de mannen uit de 3eDivisie Zuid en 4eDivisie Zuid erheen voor een wedstrijd over de Olympische afstand. De vrouwen uit de 3eDivisie Zuid gaan de strijd aan over de sprint afstand.

Al jaren een vaste waarde op de kalender: de Stadstriathlon in Weert. Na de organisatie van het EK triathlon dit jaar, zet de organisatie haar deuren in 2020 open voor de 2eDivisie Zuid (OD), 3eDivisie Zuid (sprint) en 4eDivisie Zuid (sprint). Daarmee is de kalender voor de twee laagste zuidelijke divisies rond. De wedstrijden in Weert zijn in het weekend van 13/14 juni en alle wedstrijden uit de competitie zijn op één dag. Of dat de zaterdag of zondag is, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Inmiddels is ook het format van de vorige week al genoemde wedstrijd in Rotterdam bekend: tijdens een sprintwedstrijd worden de punten verdeeld.

Alles op een rij: de kalender tot nu toe

Het overzicht een beetje kwijt en wil je weten wanneer jouw team precies in actie komt? Klik op onze website binnen het wedstrijdmenu op jouw divisie en je ziet een in één oogopslag waar jullie heen gaan.

Let op: aan de overzichten zullen voor de 1eDivisie en lager nog wedstrijden worden toegevoegd. In dezelfde weekenden én in andere weekenden. Wellicht bij al genoemde organisaties en zeker bij andere organisaties. Het is (helaas) niet mogelijk om de line up van wedstrijden per divisie in chronologische volgorde bekend te maken. 

De gaten in de kalender die er nu nog zijn, worden zo snel mogelijk ingevuld. Voor de deadline van inschrijving (zondag 10 november) zal er in ieder geval nog een update komen. Alle teams die al actief zijn in de competitie hebben nog tot en met 10 november om hun inschrijving in orde te maken (zij ontvingen op 1 oktober de link voor inschrijving per mail).

De verwachting is dat er op 5 november een volgende kalender-update te geven is.