Nieuwsbrief 2020/01 – Op een mooi 2020!

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

Allereerst wensen we iedereen uiteraard nog alle goeds voor 2020! Op een mooi, sportief, gezond en gelukkig nieuw jaar. Seizoen negen van de Teamcompetities begint dit jaar relatief vroeg: over minder dan 100 dagen (13 april) trappen we af in Arnhem.

Kick off voor teams

Net als de afgelopen twee jaar, zal er dit voorjaar een ‘kick off’ zijn voor alle teamcaptains. Naast praktische informatie over het seizoen, het laatste nieuws en meer, zal hier voor teams ook weer de mogelijkheid zijn om in te tekenen op de indeling van de assistent officials.

Locatie is opnieuw ‘t Oude Tolhuys in Utrecht. Precieze tijden en het programma worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. De datum kan alvast in jullie agenda: zaterdag 7 maart 2020.

Startgerechtigdheid in 2020

Het is – gelijk aan eerdere jaren – bij alle competitiewedstrijden verplicht om op de wedstrijddag een atletenlicentie (A-licentie) te hebben bij de vereniging waar je voor uitkomt in de competitie. Het aanvragen van een A-licentie kan gedurende het seizoen, als de betreffende atleet op de dag van de competitiewedstrijd maar in het bezit is van een A-licentie.

Daarnaast geldt voor atleten die starten in de Eredivisie en 1eDivisie dat deze uiterlijk 24 mei in het bezit moeten zijn van een NTB-licentie (A, L of T) die gekoppeld is aan de vereniging waarvoor hij/zij uitkomt in de competitie (check: laatste drie cijfers). Het omzetten van een L of T-licentie naar een A-licentie is na 24 mei is nog mogelijk.

‘Standaard afstand’

Jullie zien de term steeds meer terugkomen in communicatie vanuit de NTB: ‘standaard afstand’. Dit is de officiële (ITU) benaming voor wat we ook wel kennen als de ‘olympische afstand’. Met de komst van de nieuwe mijntriathlonNL omgeving wordt deze term gehanteerd voor de afstand 1500 m zwemmen – 40 km fietsen – 10 km lopen. Even wennen wellicht, en bij deze zijn jullie op de hoogte.

Teamcaptain: brug naar atleten en vereniging

Ruim 250 teamcaptains vertegenwoordigen inmiddels een groep van zo’n 2000 unieke atleten. Jullie zijn voor ons een belangrijke brug in de communicatie richting al deze atleten. Vanaf vandaag pakken we de tweewekelijkse nieuwsbrief-draad weer op. Om de week op dinsdagavond kunnen jullie hem verwachten. Fijn als jullie de informatie doorzetten / doorgeven aan alle bij jullie team(s) betrokken atleten en de vereniging ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Het voorkomt heel veel vragen van individuele atleten.