3athlon ook in 2020 mediapartner NTB Teamcompetities Triathlon: ‘aandacht voor verenigingen’

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

In navolging van de samenwerking die vorig seizoen al werd aangegaan, blijft 3athlon.nl ook aankomend seizoen de mediapartner van NTB Teamcompetities Triathlon. Gedurende het seizoen zal de meeste focus liggen op de Eredivisie en 1eDivisie en uiteraard komen ook de lagere divisies aan bod. Naast de wedstrijdverslagen en after-race interviews met atleten, zal er vanaf 18 maart tot en met september wekelijks een artikel over één van de in totaal 88 deelnemende verenigingen worden gepubliceerd.

Volgens 3athlon-hoofdredacteur Tim Moria is dit een mooie ontwikkeling. ,,We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de mooie, persoonlijke en aansprekende verhalen. Daarnaast vinden we Teamcompetities na al die jaren nog steeds een geweldig concept en daar hoort zoveel mogelijk media-aandacht bij. Fijn dat we daar ook dit jaar weer onze bijdrage aan mogen leveren. Als je het mij persoonlijk vraagt, is het extra mooi dat we op wekelijkse basis een andere vereniging onder de aandacht zullen brengen: of dit nu een club is met alleen een Eredivisie team, een team dat alleen maar uitkomt in een lagere divisie, of een vereniging die op alle niveaus vertegenwoordigd is. Het hele seizoen zal dus volstaan van toffe content.”

Ook NTB-coördinator van de Teamcompetities Berteke de Jong is blij met de hernieuwde samenwerking. ,,De snelle berichtgeving na afloop van de Eredivisie en 1eDivisie wedstrijden, inclusief video-interviews, bieden de teams op het hoogste niveau kort na de finish een stukje content wat met de achterban kan worden gedeeld via de social media kanalen.”

De Jong vervolgt. ,,Daarnaast waren we op zoek naar een manier om zoveel mogelijk verenigingen die actief zijn in de competitie de kans te geven hún verhaal te vertellen. Wie zijn ze, wat maakt dat ze – al jaren, of misschien nog maar net – meedoen, wat streven ze na, wat betekent de competitie voor de vereniging en wat hopen ze in 2020 te bereiken? Zomaar wat haakjes waar ongetwijfeld 88 unieke verhalen uit ontstaan.”

De eerste verhalen worden gemaakt met de verenigingen die actief zijn op het hoogste niveau, de Eredivisie. Bij veel van die verenigingen zijn er ook teams actief in lagere divisies en zijn er heel veel mensen betrokken. ‘Triathlon als teamsport’; het werd eind 2019 al heel mooi in beeld gebracht door de Teamcompetities Triathlon. Dit seizoen zal 3athlon daar in woord en beeld een vervolg op geven.

 

Bron: 3athlon.nl.