Nieuwsbrief 2020/06 – Terugblik kick off | COVID-19

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

Zaterdag 7 maart keken we met een mooie groep teamcaptains in Utrecht tijdens de ‘kick off’ vooruit op seizoen 9 van de Teamcompetities. Tien dagen verder is er veel gebeurd in de wereld en ook in Nederland. We delen in deze nieuwsbrief diverse praktische informatie over deelname aan de competitie. En we informeren jullie over de grote onzekerheid die er op dit moment is, vanwege alle maatregelen in de strijd tegen het Corona virus.

Terugblik ‘kick off’

We beloofden de aanwezigen om de gebruikte presentaties te delen. Ze zijn vanaf vandaag te vinden in de download-sectie van onze website. Met de captains van de Eredivisie bespraken we een aantal onderwerpen, voorafgaand aan de bijeenkomst voor alle divisies, waar ook de WGWO de nodige informatie deelde. Op onderdelen zullen we de komende weken via de nieuwsbrief zaken ook nog (nader) toelichten.

Indeling assistent-officials

Alle in Utrecht aanwezige captains hebben hun voorkeur kunnen aangeven. De WGWO heeft inmiddels ook alle overige teams een plekje toebedeeld, waarbij daar waar mogelijk rekening is gehouden met reisafstanden. De indeling – en verdere uitleg over de werkwijze – staan inmiddels  in de download-sectie van onze website. Kijk snel waar jullie zijn ingedeeld en wat er van jullie verwacht wordt. Heb je vragen over dit onderwerp? Mail naar officials@triathlonbond.nl

Samenwerking 3athlon.nl verlengd

Ook in 2020 werken we samen met 3athlon.nl. Naast verslaglegging in woord en beeld van met name de Eredivisie en 1eDivisie wedstrijden, gaat onze mediapartner aan de slag met het vastleggen van jullie unieke verhalen. Daarbij starten we met de 19 verenigingen die (ook) actief zijn in de Eredivisie.  Vanaf eind maart / begin april zal iedere woensdag een artikel worden gepubliceerd waarin een vereniging in beeld is. Na 19 weken benadert 3athlon.nl (rekening houdend met het seizoen zich ontvouwt) ook andere verenigingen. Tot eind september is er ruimte voor mooie verhalen.

Wij geven aan 3athlon.nl de namen en mailadressen door van de captains van de betreffende verenigingen. Denk met elkaar alvast na over wat jullie als vereniging / teams / atleten willen delen en welke beelden jullie graag willen inzetten. Het interview zal normaal gesproken telefonisch, of op wedstrijdlocatie plaatsvinden. Foto’s / beeldmateriaal mogen jullie zelf aanleveren.

Update competitiereglement

Het competitiereglement 2020 wordt deze week online gezet in de download-sectie van onze website. Ten opzichte van 2019 zijn er geen bijzondere wijzigingen. Een aantal zaken is wat duidelijker benoemd (n.a.v. vragen vorig jaar) en uiteraard is het nieuwe promotie-degradatie schema er ook in opgenomen. Neem het met je team goed door en mail eventuele vragen tijdig naar de coördinator van jullie divisie. Via social media zullen we een seintje geven als de nieuwe versie online is.

FAQ

We zijn gestart met een ‘veelgestelde vragen rubriek’ op onze website. Enkele vragen zijn al uitgewerkt en we werken de komende periode verder aan deze pagina, zodat allerlei competitie specifieke informatie voor iedereen op elk moment vindbaar is.

Neem er dus met enige regelmaat een kijkje om te zien of het antwoord op jouw vraag daar te vinden is.

Facturen komen er aan

De eerder aangekondigde facturen voor de resterende 75% van het inschrijfgeld voor deelname aan de competitie (en waar van toepassing de 100% sponsorfees) zijn wat vertraagd, en worden deze week verstuurd naar de penningmeester van jullie vereniging. Willen jullie – waar nodig – de penningmeester erop attenderen het bedrag te voldoen voor de start van de competitie (13 april aanstaande)? Grotere verenigingen kunnen voor een betalingsregeling (desgewenst) contact opnemen met de NTB via administratie@triathlonbond.nl

Inschrijving voor wedstrijden | mijntriathlonNL

We hebben er tijdens de kick off al veel over kunnen vertellen – en laten zien. Achter de schermen wordt er nog hard gewerkt aan de volledig vernieuwde inschrijfomgeving voor de Teamcompetities in mijntriathlonNL. Het wordt eenvoudiger, gebruiksvriendelijker, meer automatisch en vooral ook flexibeler! Om jullie goed te informeren over de precieze gang van zaken, om te voorkomen dat deze nieuwsbrief heel lang wordt, en om te zorgen dat we de meest up to date informatie hebben, sturen we jullie zo snel mogelijk een speciale ‘mijntriathlonNL voor de Teamcompetities – nieuwsbrief’.

Tot slot: COVID-19

We verwijzen op dit moment graag naar deze (vandaag) gepubliceerde NTB-berichtgeving rondom het Corona virus. Als – en zodra – er rondom de Teamcompetities nieuws is, informeren we jullie uiteraard als eersten. Houd de social media kanalen – en deze nieuwsbrieven – in de gaten.