Nieuwsbrief 2020/09 – Antwoord op vragen

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Renée Witteveen

Afgelopen vrijdag moesten we helaas een vervelende boodschap communiceren. Na een week vol overwegen, afwegen, overleggen, nadenken en heroverwegen volgde uiteindelijk een besluit, met gevolgen voor alle betrokkenen. We balen natuurlijk enorm en voelen ons gelijktijdig gesteund door jullie begrip en vertrouwen; dank daarvoor! Logischerwijs kwamen er ook vragen binnen. Een aantal is per mail al beantwoord; de veelgestelde vragen beantwoorden we hieronder centraal.

Zijn alle competitiewedstrijden afgelast?

Ja en nee. De competitie is afgelast, wat niet direct betekent dat alle evenementen zijn afgelast. Als Teamcompetities Triathlon zijn we te gast bij evenementen, waar ook andere startseries worden georganiseerd. Tot 1 juni is uiteraard alles geannuleerd op last van de overheid. De evenementen die daarna op de kalender staan, kúnnen nog doorgaan. Meerdere evenementen in juni en juli maken begrijpelijkerwijs echter de keus hun evenement te annuleren. Het meest actuele overzicht van evenementen vind je op http://www.ntbinschrijvingen.nl.

Met alle organisaties die op onze kalender staan zijn we in gesprek om – als het evenement uiteindelijk door kan en mag gaan –  startseries voor jullie teams te faciliteren. Strijden om de eer, leuke prijzen in een dagklassement en bovenal genieten van ‘triathlon als teamsport’. Houd de data dus gerust in jullie agenda en wacht – samen met ons – de ontwikkelingen verder af.

Wat gebeurt er met de (soms al betaalde) facturen van 19 maart?

In het account van jullie vereniging hangt een factuur. Er hangt inmiddels ook een creditfactuur in jullie account, waardoor het eindsaldo van die beide facturen op nul uitkomt. Als jullie nog niet hadden betaald, hoeven jullie geen verdere actie te ondernemen. Verenigingen die de factuur al wel hebben voldaan, ontvangen dit geld uiteraard zo snel mogelijk terug.

Kunnen wij een factuur krijgen voor de gemaakte kosten?

De gemaakte kosten staan als ‘aanbetaling’ vermeld op de oorspronkelijke factuur die in het account van de vereniging hangt. Verenigingen die deze kosten doorbelasten aan derden (bijvoorbeeld een sponsor) maken het best zelf een factuur, waarbij de factuur van de Teamcompetities als onderliggende bewijslast kan worden meegezonden.

En nu?

Wij werken achter de schermen verder aan allerlei competitiezaken (denk aan de FAQ, het verder doorontwikkelen van mijntriathlonNL), kijken met 3athlon.nl op welke manier(en) we ook in deze bijzondere tijden van meerwaarde kunnen zijn in berichtgeving, hebben contact met de wedstrijdorganisaties en houden het nieuws natuurlijk in de gaten. We blijven tweewekelijks op dinsdagavond onze nieuwsbrief versturen en houden jullie ook via social media op de hoogte. En we hopen natuurlijk dat we later deze zomer op sportief vlak nog een steentje kunnen bijdragen aan de beleving van de triathlonsport!