Eredivisie ontmoet Super League

 In Eredivisie, Algemeen

Foto: Super League Triathlon

De organisatie van de Super League Triathlon heeft bekendgemaakt dat de Arena Games naar Rotterdam komen. Dit nieuwe en spectaculaire raceformat van de uitvinders van de Triple Mix wordt in het weekend van 22 en 23 augustus voor het eerst aan de wereld getoond. Op zaterdag 22
augustus mogen teams en atleten uit de Eredivisie dit bijzondere toneel betreden, in het nevenprogramma van het Super League-weekend.

De Arena Games vormen een nieuw raceconcept, met zwemmen in het olympische bad van het Rotterdamse zwemcentrum en fietsen en lopen op de badrand, op virtuele parcoursen in Zwift. Op de dag dat de finale van de Eredivisie 2020 oorspronkelijk gepland stond, mogen teams en atleten dit format en de setup testen in wedstrijdverband, een dag voordat de internationale elite in actie komt. Deze generale repetitie zal bestaan uit series en finaleraces over de supersprint afstand in een voor het concept aangepaste volgorde: 4 km fietsen – 1,6 km lopen – 300 m zwemmen. Alle 15 mannen- en 13 vrouwenteams uit de Eredivisie mogen twee atleten opstellen die hun team vertegenwoordigen.

Voor de Teamcompetities Triathlon is dit een unieke kans om onze mooie competitie in dit lastige jaar toch nog een fraai podium te bieden. De aard van het concept maakt dat er beperkte startmogelijkheden zijn per team en vanwege de maatregelen tegen COVID-19 is er ook zeer beperkt ruimte voor publiek. Met unieke titels op het spel voor de deelnemende teams is het niettemin een bijzondere kans voor iedereen. Meer informatie over het precieze format, aanvullende wedstrijdinformatie, de bijzonderheden rondom virtueel racen, de startmogelijkheden per team en de inschrijving volgt op korte termijn en zal per mail aan de teamcaptains van de Eredivisie worden toegestuurd.