Nieuwsbrief 2020/10 – Fijne zomer!

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

Als, als, als… Dan hadden we op dit moment in het seizoen alvast een balans opgemaakt. Op bijna alle niveaus vier van de vijf wedstrijden gestreden, de kaarten grotendeels geschud (of nog niet), een korte zomerstop voor de boeg, waarna iedereen zich zou kunnen opmaken voor een ongetwijfeld opnieuw zinderend eindslot van de Teamcompetities 2020. 

Wedstrijdkalender

In met name de maand september staan er nog / weer diverse evenementen op de Nederlandse wedstrijdkalender. Hoe fijn dat er weer in wedstrijdverband gesport mag worden! In landen om ons heen kwam al wat eerder groen licht voor evenementen en met name in België en Duitsland zijn ook diverse startmogelijkheden. Nederlandse organisaties werken er hard aan om in overleg met gemeente en veiligheidsregio de juiste aanpassingen te doen om hun evenement op een verantwoorde manier door te laten gaan (en zodoende ook de vergunningen rond te krijgen). We merken grote verschillen tussen regio’s en gemeenten, die soms ook te maken hebben met de aard / grootte van het evenement.

We hopen dat jullie als vereniging nog wat mooie momenten kunnen vinden om de onderlinge strijd aan te gaan. Als Teamcompetities organiseren we – onder andere door de grote regionale verschillen en nog vele onzekere factoren in de precieze doorgang van de evenementen – geen gezamenlijk wedstrijdbezoek meer. Wel staat de Eredivisie-teams nog een heel bijzondere verrassing te wachten. Daarover volgt later deze week meer informatie.

Op naar 2021

Net als andere jaren zijn we in deze fase van het seizoen ook bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar. Daarbij kunnen we al een aantal uitgangspunten met jullie delen:

  • Alle teams die in 2020 een startplek hadden, behouden het recht op deze startplek in 2021. 
  • De kalender van 2021 zal zoveel mogelijk in lijn zijn met het programma van 2020. Hierbij spelen (soms veranderende) wedstrijddata natuurlijk een cruciale rol in de haalbaarheid van het ‘kopiëren’ van de kalender naar het nieuwe seizoen. In overleg met alle organisaties stellen we de nieuwe kalender samen en als er nieuws is, horen jullie dit uiteraard.
  • We houden de ontwikkelingen rondom Covid-19 nauwlettend in de gaten en zullen voorafgaand aan inschrijvingen voor het nieuwe seizoen een helder scenario communiceren m.b.t. onvoorziene omstandigheden. De verrassing waar we in Nederland in maart 2020 met alle betrokkenen voor kwamen te staan, kan en mag in 2021 geen verrassing zijn.

Zijn jullie erbij?

Kort na de zomervakantie starten we een eerste inventaris met de vraag of jullie de intentie hebben om in 2021 weer mee te doen. Deze inventaris (nog geen definitieve inschrijving) helpt ons bij het maken van de plannen voor het nieuwe seizoen en het bepalen van de hoeveelheid ruimte voor eventuele extra / nieuwe teams. Fijn als jullie daar alvast over na willen denken!

Fijne zomer!

Voor nu wensen we jullie allemaal een hele mooie zomer! We blijven via Facebook diverse berichten met jullie delen en op 25 augustus laten we via een volgende nieuwsbrief weer van ons horen. Tot dan!