Eredivisie maakt zich op voor SLT Arena Games

 In Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

Het Zwemcentrum Rotterdam is zaterdag het decors voor een bijzondere ontmoeting tussen Super League Triathlon en de Eredivisie Triathlon. Teams die uitkomen op het hoogste niveau van de Teamcompetities gaan de onderlinge strijd aan in het nevenprogramma van een even nieuw als bijzonder triathlonformat: de Arena Games.

In series van maximaal tien atleten per heat leggen de atleten een zeer korte triathlonvariant af, die zich deels afspeelt in de virtuele wereld op Zwift. Voor het evenement zijn in deze online omgeving een speciaal fiets- en loopparcours gebouwd, waar de atleten elkaar treffen om tegen elkaar te racen. Na 4 km fietsen op indoortrainers die langs de badrand zijn opgesteld, volgt het 1 km loopparcours op een loopband, waarna de atleten voor een afsluitende 300 meter zwemmen het 50m-zwembad in duiken.

De mannenteams hebben elk twee atleten opgesteld die de eer van het team vertegenwoordigen. Bij de vrouwenteams was – door het ontbreken van enkele teams – ruimte voor het opstellen van een derde atleet, waar een aantal teams gebruikt van maakt. De atleten starten verspreid over drie startseries allen één keer, waarna de beste 20 nogmaals starten in de B- of A-finale. Het teamresultaat wordt bepaald door de klassering in de A- en B-finales van de twee (beste) atleten van elk team bij elkaar op te tellen.

Op voorhand belooft het een open strijd te worden, met veel bekende en ook (nog) minder bekende namen (klik hier voor de startlijst) aan de start, met voor iedereen nieuwe raceomstandigheden en zeer korte afstanden. Spektakel gegarandeerd! Voor de winnende teams is er een unieke titel, in een uniek raceformat, in een toch al zo bijzonder (sport)jaar.

Om de 1,5 meter tussen publiek te waarborgen en aanvullende regelgeving rondom Covid-19 in het Zwemcentrum te garanderen is publiek slechts zeer beperkt toegestaan. Alleen de reeds aangemelde supporters, – één per atleet – hebben toegang tot het Zwemcentrum. Via de social media kanalen van zowel Super League Triathlon als de Teamcompetities zal worden gecommuniceerd over de wedstrijden.

De eerste vrouwen starten om 10.00 uur en na drie waves zijn de B- en A-finale om respectievelijk 12.10 uur en 12.50 uur. De mannen worden vanaf 14.00 uur weggeschoten en sluiten om 16.10 uur (B-finale) en 16.50 uur (A-finale) deze bijzondere wedstrijddag af.

Voor de startlijst: klik hier.