Nieuwsbrief 2020/13 – Blik op 2021

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Tim Buitenhuis

Zoals jullie wellicht hebben gezien, maakt 3athlon.nl de komende periode voor ons wekelijks een artikel waarin atleten uit de competitie aan het woord zijn. In het verlengde hiervan pakken we met jullie graag het eerder bedachte plan op om alle verenigingen die (ook) actief zijn in de Eredivisie hun unieke verhaal te laten vertellen. Wie zijn jullie (als vereniging), wat beweegt jullie, wat betekent de competitie voor de vereniging, en hoe kijken jullie terug, en vooruit op deze bijzondere periode? Een mooie kans om te profileren en ook jullie eventuele partners aandacht te geven.

Het interview kan telefonisch en/of op locatie plaatsvinden. Het maken van foto’s en videocontent tijdens een training (of een andere clubactiviteit) behoort ook tot de mogelijkheden. Deze content kan dan worden verwerkt in het artikel. Verenigingen die invulling willen geven aan bovenstaande kunnen dit kenbaar maken door te mailen naar info@teamcompetities.nl. Vermeld hierbij naam, email en telefoonnummer van jullie contactpersoon. Wij zetten deze gegevens door naar 3athlon, waarna zij contact met jullie opnemen.

Inschrijving seizoen 2021

Achter de schermen bereiden we ons voor op een nieuw seizoen. Twee uitgangspunten communiceerden we al eerder:

  • Alle teams die in 2020 stonden ingeschreven, behouden (desgewenst) hun startplek in 2021. De instroommogelijkheid voor nieuwe teams is hierdoor beperkt. Voor nieuwe vrouwenteams is in de 3eDivisie nog wel ruimte. Voor mannenteams in de 4eDivisie in principe alleen wanneer bestaande teams zich afmelden. Nieuwe teams met interesse om te starten in 2021 kunnen zich melden via info@teamcompetities.nl
  • De wedstrijdkalender houden we zoveel als mogelijk gelijk aan die van 2020. Alleen wanneer door gewijzigde wedstrijddata onmogelijke combinaties ontstaan, passen we zaken aan. We verwachten deze kalender medio oktober rond te hebben.

De inschrijving voor het nieuwe seizoen opent ook medio oktober. Meer details hierover volgen in een volgende nieuwsbrief. Het covid-19 virus zorgde dit seizoen voor zeer onverwachte wendingen en dat kan en mag natuurlijk geen tweede keer gebeuren. We weten allemaal dat zolang er geen vaccin is we ons op verschillende scenario’s moeten voorbereiden. Die werken we momenteel uit.

Een belangrijk uitgangspunt om hier alvast te melden: als het seizoen opnieuw volledig geannuleerd moet worden als gevolg van covid-19 (of andere niet te voorziene omstandigheden) dan ligt het financiële risico in 2021 hiervoor volledig (100%) bij de NTB en vervalt de betalingsverplichting voor teams.