Nieuwsbrief 2020/15 – Nieuws vanuit de competitie

 In 4eDivisie, 3eDivisie, 2eDivisie, 1eDivisie, Eredivisie, Algemeen

Foto: Renée Witteveen

Wanneer opent de inschrijving voor het nieuwe seizoen?

En is de kalender al rond? 

Twee veelgestelde – en terechte – vragen. Normaal gesproken opent de inschrijving in oktober en is november dé maand om alle competities definitief vorm te geven, zowel qua kalender, als qua deelnemende teams. Nu is het een verre van ‘normaal gesproken’ jaar, en we verwachten met een paar weken alle informatie voorhanden te hebben om de inschrijving te openen. Om vervolgens (ruim) voor de feestdagen de definitieve competitieindeling te presenteren.

Hoe werkt dat voor bestaande teams?

Zij ontvangen in november allemaal een uitnodiging om zich in te schrijven voor het nieuwe seizoen. Gelijktijdig communiceren we de wedstrijdkalender en presenteren we heldere scenario’s (financieel en ook sportief) met het oog op de (mogelijke) ontwikkelingen rondom Covid-19.

Aanmelding van nieuwe teams nog mogelijk

Zoals we in de vorige nieuwsbrief vertelden is het aanmelden van nieuwe teams binnen de competitie mogelijk. Nieuwe teams voor de 4eDivisie mannen en/of 3eDivisie vrouwen kunnen zich nog tot en met 11 november – via dit online formulier melden. Let op: deze aanmelding is nog geen daadwerkelijk inschrijving voor de competitie. Jullie komen op de wachtlijst.

Kalender

De kalender bestaat zoals eerder aangegeven zoveel mogelijk uit de wedstrijden waar jullie in 2020 zouden racen. Door veranderde wedstrijddata en/of verschuivingen in programma-aanbod van een organisatie is een 100%-kopie niet te maken. We werken aan een goede opvulling voor de ontstane gaten en daarmee aan een mooi plaatje voor 2021.

NTB-congres

Het jaarlijkse congres van de NTB is altijd de plek waar de Teamcompetities kalender wordt gepresenteerd, het moment waarop de competitie indeling definitief is en daarmee gevoelsmatig altijd ‘het startschot’ voor een nieuw seizoen. Dit jaar vindt het congres online plaats, lopen de voorbereidingen net iets anders en laten we dit toneel even aan ons voorbij gaan. Zodra er nieuws is, komen we uiteraard weer bij jullie in de lucht! 🙂

Vereniging in beeld: herhaalde oproep

Als jullie interesse hebben om als vereniging  online ‘in the picture’ te worden gezet door @3athlon.nl, laat dan gerust van jullie horen door te mailen naar info@teamcompetities.nl.